Punem merele pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam (adica dupa ce se evapora toata apa pe care o lasa se vor carameliza). Adaugam 100ml apa si lasam pe foc pana se absoarbe toata apa. Mixam merele pana le reducem la un piure. Eu le-am pasat cu furculita si au ramas bucati de mar, dar daca vreti puteti sa le faceti fine.
Separat topim untul, racim si amestecam cu smantana, oua, vanilie, amidon. Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Aluatul l-am facut la masina de paine, lichidele intai, apoi cele uscate. Am lasat la dospit 2 ore, dupa care am impartit aluatul in 8 bilute. Reteta zice 7, dar ies enorme, data viitoare le-as face cam 14-16 bucati mai mici. Intindem biluta in forma de dreptunghi, iar de la jumatate taiem aluatul fasii. Punem umplutura pe cealalta parte si rulam cu fasiutele peste ea (cam greu de vizualizat dupa descrierea mea, dar am pus poze ). Le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut inca 45 de minute (le-am lasat, dar nu am vazut sa mai creasca prea mult). Le ungem cu ou batut cu putin lapte, presaram fulgi de migdale (cine are, ca eu nu, am pus nuca macinata si zahar). Se poate pune coaja de portocala in oul cu lapte.
Se dau la cuptorul incins la 200C sau 400F (392. 4F mai precis ) 10 minute zicea pe blog. Ale mele nu s-au copt in 10 minute, ci ceva la 15-20 minute, dar cuptorul meu e electric.
Reteta de pe blogul Laurei Adamache cu mici modificari.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii