Pariziene cu Fondant cu Mere

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa
Pariziene cu Fondant cu Mere

Ingrediente

  • Ingrediente fondant:
  • 200gr mere curatate si taiate cubulete
  • 2 oua
  • 20gr zahar
  • 60ml smantana
  • 1 plic zahara vanilat
  • 15gr amidon
  • 60gr unt
  • 100ml apa Am facut jumate din cantitate pentru ca am folosit si branza de vaci amestecata cu gris, ou, vanilie si zahar
  • Ingrediente aluat:
  • 500gr faina
  • 20gr drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata
  • 70gr zahar
  • 260ml lapte
  • 50gr unt
  • 1 ou
  • praf de sare
  • coaja de lamaie (am pus eu, nu era in reteta)

Mod de preparare

Punem merele pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam (adica dupa ce se evapora toata apa pe care o lasa se vor carameliza). Adaugam 100ml apa si lasam pe foc pana se absoarbe toata apa. Mixam merele pana le reducem la un piure. Eu le-am pasat cu furculita si au ramas bucati de mar, dar daca vreti puteti sa le faceti fine.

Separat topim untul, racim si amestecam cu smantana, oua, vanilie, amidon. Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.

Aluatul l-am facut la masina de paine, lichidele intai, apoi cele uscate. Am lasat la dospit 2 ore, dupa care am impartit aluatul in 8 bilute. Reteta zice 7, dar ies enorme, data viitoare le-as face cam 14-16 bucati mai mici. Intindem biluta in forma de dreptunghi, iar de la jumatate taiem aluatul fasii. Punem umplutura pe cealalta parte si rulam cu fasiutele peste ea (cam greu de vizualizat dupa descrierea mea, dar am pus poze ). Le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut inca 45 de minute (le-am lasat, dar nu am vazut sa mai creasca prea mult). Le ungem cu ou batut cu putin lapte, presaram fulgi de migdale (cine are, ca eu nu, am pus nuca macinata si zahar). Se poate pune coaja de portocala in oul cu lapte.

Se dau la cuptorul incins la 200C sau 400F (392. 4F mai precis ) 10 minute zicea pe blog. Ale mele nu s-au copt in 10 minute, ci ceva la 15-20 minute, dar cuptorul meu e electric.

Reteta de pe blogul Laurei Adamache cu mici modificari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
3
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa