Pariziene cu Fondant cu Mere

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Ingrediente fondant:
200gr mere curatate si taiate cubulete
2 oua
20gr zahar
60ml smantana
1 plic zahara vanilat
15gr amidon
60gr unt
100ml apa Am facut jumate din cantitate pentru ca am folosit si branza de vaci amestecata cu gris, ou, vanilie si zahar
Ingrediente aluat:
500gr faina
20gr drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata
70gr zahar
260ml lapte
50gr unt
1 ou
praf de sare
coaja de lamaie (am pus eu, nu era in reteta)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h:10min
Punem merele pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam (adica dupa ce se evapora toata apa pe care o lasa se vor carameliza). Adaugam 100ml apa si lasam pe foc pana se absoarbe toata apa. Mixam merele pana le reducem la un piure. Eu le-am pasat cu furculita si au ramas bucati de mar, dar daca vreti puteti sa le faceti fine.

Separat topim untul, racim si amestecam cu smantana, oua, vanilie, amidon. Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.

Aluatul l-am facut la masina de paine, lichidele intai, apoi cele uscate. Am lasat la dospit 2 ore, dupa care am impartit aluatul in 8 bilute. Reteta zice 7, dar ies enorme, data viitoare le-as face cam 14-16 bucati mai mici. Intindem biluta in forma de dreptunghi, iar de la jumatate taiem aluatul fasii. Punem umplutura pe cealalta parte si rulam cu fasiutele peste ea (cam greu de vizualizat dupa descrierea mea, dar am pus poze ). Le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut inca 45 de minute (le-am lasat, dar nu am vazut sa mai creasca prea mult). Le ungem cu ou batut cu putin lapte, presaram fulgi de migdale (cine are, ca eu nu, am pus nuca macinata si zahar). Se poate pune coaja de portocala in oul cu lapte.

Se dau la cuptorul incins la 200C sau 400F (392. 4F mai precis ) 10 minute zicea pe blog. Ale mele nu s-au copt in 10 minute, ci ceva la 15-20 minute, dar cuptorul meu e electric.

Reteta de pe blogul Laurei Adamache cu mici modificari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pariziene cu Fondant cu Mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

jiustina
•  06.01.2011 12:18:16

mmm, ce bine arata, trebuiesc incercate:D

adi
•  04.04.2009 14:52:06

super ;)

Leila
•  27.03.2009 17:15:19

:D azi le prepar :* Am sa te tin la curent :)

pupice

lucia_bp
•  26.03.2009 07:11:02

Felicitari !
O reteta minunata !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pariziene cu Fondant cu Mere