Pariziene

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Pariziene

Ingrediente

  • •800 g faina
  • •400-450 ml lapte
  • •2 pliculete drojdie uscata
  • •1 lingura zahar
  • •2 pliculete zahar vanilinat
  • •3 linguri cu miere
  • •100 g unt gras
  • •1 galbenus ou+2 linguri lapte pentru uns
  • •gem
  • Nutella
  • mere
  • crema de vanilie
  • branza dulce (umplutura poate varia, in functie de preferinte)

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia.
Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos.
Lasam la dospit 1h si 30', acoperit, in loc cald.
Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. o impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana.
Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu laptele.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti