Ingrediente
● Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți |
● 250 gr branza de vaci (eu am pus mai mult) |
● 1 ou mare sau 2 mici (eu am pus trei) |
● 2-3 linguri de gris (eu am pus pesmet - am pus dupa ochi) |
● sare dupa gust |
● 1 - 2 linguri de faina (eu am pus mai mult tot dupa ochi) |
● pesmet pentru tavalit galustele in el si ulei (daca doriti, eu nu am pus) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h
Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți
Se freaca intr-un castron branza cu ouale, grisul (pesmetul) sarea. Se amesteca bine ca sa se obtina o compozitie destul de tare (nu foarte tare dar mai mult tare decat moale) Acuma daca este cazul se mai poate adauga faina (asta in cazul in care branza eset mai cu zer)
Eu am folosit branza facuta de mine acasa si am scurs-o bine de tot, a fost seaca bine. Se ia cu lingura din aluat se fac cu mana muiata in faina, galuste mici rotunde, se turtesc putin si cu degetul se face o mica adancitura in ele.
In timpul asta pe aragaza aveti o oala cu apa cu sare care fierbe iar in tigaie (fara ulei) se prajeste pesmetul aveti grija sa nu se arda, trebuie amestecat mereu in el) Deci dupa ce au fost facute galustele, se pun in apa acre fierbe si sa da focul la o temperatura mai mica (daca papanasii fierb la foc mare, in clocot, se terciuesc)
Papanasii se ridica singuri la suprafata apei, atunci se tin inca aprox 10 minute la foc mic, se scot, se scurg si se tavalesc prin pasmet. Se pun pe un platou sau intr-o farfurie adanca si s acopera.
Se servesc calzi cu smantana, deasupra, sau doar cu sare.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.01.2009 03:27:34
Eu ii fac cu gris ,cite oua atitea linguri de gris si vreo doua de faina ,depinde de brinza.Si ii servim cu smintina si zahar deasupra.Foarte gustosi.Acum ca i-am vazut pe ai tai mi sa cam facut pofta.dar aici nu prea se gaseste brinza pentru ei doar daca faci acasa.