Reţetă de preparare a papanaşilor cu Telemea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Telemea

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 g branza de vaci
  • 50 g branza telemea
  • 350 g faina
  • 3 linguri cu varf zahar
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei pentru prajit
  • Pentru ornat: Zahar pudra dulceata sau piure de mure smantana

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.

Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.

Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute, dupa care se modeleaza papanasii si se pun la prajit in ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie.

Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu piure de mure sau dulceata si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert pariziene cu jeleu de cirese
Bucataras.RO

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Pentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...

Desert pariziene cu jeleu de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai