Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de mure
Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam.
Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina.
Il lasam la odihnit 15 minute la frigider.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute.
Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii.
Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti.
Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie.
Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim.
Sa aveti pofta!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSper ca va mai amintiti de provocarea misterioasa a acestei luni pentru ca am pregatit si eu ceva bun bun! Se...
Chiftele de orez umplute cu pui si ardeiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii