Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni
Mod de preparare:
• Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;
• Montati vasul de inox al aparatului Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului;
• Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;
• Porniti aparatul pe viteza mica;
• Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;
• Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al aparatului Ankarsrum;
• Lasati la framantat cca 8-10 min;
• Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;
• Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);
• In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;
• Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;
• Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;
• Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;
• Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;
• Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);
• Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;
• Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;
Pofta buna !
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii