Reţetă de preparare a papanaşilor
E amesteca intru/un vas si se pune o lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde (cca. 300 g, depinde si de marimea oualelor si de consistent branzei) ca sa se faca o coca moale ca si la cozonac. Daca se lipeste prea tare de mana se mai pune faina, iar cand formam bilele cat oul de gasca ne ungem putin mainile. Se formeaza un cerc cu degetul mare si se prajesc in ulei incins (ca si la gogosi).
Se mai formeaza si “motul” de marimea unei monede de 50 de bani.
Cand se racesc putin si pune smantana din belsug (diluata putin cu lapte ca sa curga) peste cerc, apoi o lingura dulceata, motul, smantana, iar dulceata sa curga peste tot.
Sunt, rapizi, ieftini si foarte deliciosi. Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii