Papanasi

Postat pe: 02-10-2015
(0)

Ingrediente

500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
350 g faina
4 linguri cu gris
100 g zahar
2 oua
un praf de sare
o lingurita cu bicarbonat de sodiu
2 lingurite cu coaja de lamaie
1 pliculet zahar vanilat
ulei pentru prajit papanasii
smantana
dulceata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Papanasi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Papanasi