Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor. Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)