Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina. . . si framantam pana se dezlipeste de pe maini.
Formam gogosele din aluat, iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat, nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata.
Le scoatem pe un servet de hartie absorbant. Am facut doi papanasi, dar la cuptor si au iesit foarte gustosi.
Se servesc cu smantana si dulceata din belsug.
Eu am servit cu dulceata de capsuni si dulceata de caise.
Pofta buna. . . sunt un deliciu!
Am vazut la Timea coronita cu scortisoara zilele acestea si daca tot eram la capitolul cozonaci, am zis sa incerc si eu sa...
Desert coronita cu scortisoara si nucaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii