Papanasi

Postat pe: 18-08-2009
(2)

Ingrediente

500 g branza de vaci
proaspata si grasa
70 g zahar tos
200 -250 g faina
ulei pentru prajit
un praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie optional
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu sau un plic praf de copt stins in doua lingurite de zeama de lamaie

Mod de preparare

Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina. . . si framantam pana se dezlipeste de pe maini.

Formam gogosele din aluat, iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat, nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata.

Le scoatem pe un servet de hartie absorbant. Am facut doi papanasi, dar la cuptor si au iesit foarte gustosi.

Se servesc cu smantana si dulceata din belsug.
Eu am servit cu dulceata de capsuni si dulceata de caise.
Pofta buna. . . sunt un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Papanasi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

miki10269
•  01.07.2015 01:24:12

Excelenti !!!!! Nu exista alt cuvint !! Multumesc pentru postare

lucia_bp
•  02.08.2009 08:12:12

Ce minunati ti-au iesit papanasii !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Papanasi