Reţetă de preparare a papanaşilor

Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • - 500 g branza de vaci
  • proaspata si grasa
  • - 70 g zahar tos
  • - 200 -250 g faina
  • - ulei pentru prajit
  • - un praf de sare
  • - coaja rasa de la 1 lamaie optional
  • - 2 oua
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu sau un plic praf de copt stins in doua lingurite de zeama de lamaie

Mod de preparare

Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina. . . si framantam pana se dezlipeste de pe maini.

Formam gogosele din aluat, iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat, nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata.

Le scoatem pe un servet de hartie absorbant. Am facut doi papanasi, dar la cuptor si au iesit foarte gustosi.

Se servesc cu smantana si dulceata din belsug.
Eu am servit cu dulceata de capsuni si dulceata de caise.
Pofta buna. . . sunt un deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici