Pandispan cu Nuca si Struguri

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 8 oua
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 8 linguri ulei
  • o cana faina
  • o cana nuca macinata
  • o cana zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt sirop:
  • 150 ml apa
  • 200 g zahar
  • 50 ml coniac
  • 50 ml suc de lamaie
  • o lingura scortisoara
  • Pt ornat:
  • 800 g struguri albi si negri

Mod de preparare

Pt. inceput se bat albusurile spuma.
Separat, se prepara siropul :Se pun la fiert apa, sucul de lamaie, zaharul, coniacul si scortisoara, lasandu-se pe foc pana se leaga bine. Apoi, se toarna fierbinte peste albusurile spuma, dupa care, se pun coaja de lamaie, apa, zeama de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, galbenusurile, unul cate unul, nuca, faina si praful de copt.

Se amesteca foarte bine si se toarna compozitia intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra, se aseaza boabele de struguri.

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se coace.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc