Pandispan cu Gutui

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

4 oua
200 g faina
150 g zahar
8 linguri de apa (daca aluatul e prea vartos se mai poate adauga 2 linguri de apa)
praf de copt (un varf de cutit)
1,5 lingura de bicarbonat
coaja de lamaie dupa gust
esenta de rom dupa gust
vanilie dupa gust
4 linguri foarte pline cu gem de gutui
2 borcane de 400 g de compot de gutui (fructele stoarse tare bine)
50 g zahar ptr albusuri
intaritor de albusuri (cream of tartar ii spune aici)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Galbenusurile se freaca spumos cu zaharul, vanilia, romul, coaja de lamaie, praful de copt si se adauga putina apa din cele 8 linguri. Depinde de faina pe cae o folositi, poate o sa aveti nevoie de 10 linguri de apa in loc de cele 8 scrise in reteta.

Faina se amesteca cu bicarbonatul si se cerne peste combinatia de oua, intercalat cu apa. Se amesteca bine dupa fiecare adaugare de ingrediente ca sa nu se faca cocoloase. Se bate albusul cu zaharul si intaritorul, pana devine foarte tare. Se amesteca apoi cele doua componente, usor, de sus in jos, apoi se adauga cele 4 linguri de gem de gutui, se amesteca din nou.

Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se toarna compozitie in tava, compotul de gutui se aseaza deasupra prajiturii. Se da la cuptorul preincalzit din timp, la foc mediu, se coace pana ce o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese afara curata.

Se lasa in tava pana se raceste putin, apoi se scoate pe un gratar, se lasa la racit. Se taie patrate sau romburi si se serveste cu sos de vanilie si spuma de gutui... sau fara cele mentionate dar langa un pahar de sampanie (idee furata de la Cara).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pandispan cu Gutui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  06.12.2013 19:15:32

Draga mea, in mod normal este dar cand fac pandispanul asta cu gutui din cauza ca ele sant grele si au si uezeala mai multa trebuie sa folosesc un agent de crestere mai puternic, exact la la prajiturile de postcand toata pufosenia unui produs reusit se bazeaza pe cantitatea relativ mare de agent de crestere.
Am incercat si cu o cantitate mai mica dar iese blatul mai batucit.
Daca folosesti alte fructe , mai usoare, atunci se schimba cantitatea la agentul de crestere.
Dupa cum vezi , cantitatea de zahar folosit ( nu ma refer doar la cele 150 gr din reteta) este mare....ai zahar la gem, ai zahar la compot deci gustul sarat al bicarbonatului nu se mai simte.....
Daca vrei sa incerci cu o cantitate mai mica e ok....blatul va iesi mai dens( si daca pui mai putine gutui din borcan va fi bine ...in cazul asta iar poti sa scazi cantitatea la bicarbonat) .....sa ma anunti si pe mine de modificari si rezultat....multumesc

sanducarmen
•  06.12.2013 12:50:52

Pare foarte gustos, dar am o nedumerire> se pune si un varf de cutit de praf de copt dar si 1,5 lingura bicarbonat? Multumesc! Nu e prea mult pt 200 grame faina?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pandispan cu Gutui