Ingrediente
● 220 grame faina |
● 130 grame zahar |
● 3 banane coapte |
● 2 oua |
● 125 ml unt topit |
● o mana de nuci |
● zahar vanilat |
● un praf de sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatim o forma cu hartie de copt sau tapetam cu unt si faina.
Avem nevoie de doua boluri: in primul vom amesteca ingredientele uscate si in cel de-al doilea ingredientele lichide.
Asadar sa incepem, amestecam faina cu zaharul, praful de copt, un plic cu zahar vanilat, nucile si un praf de sare. Curatam bananele si pasam doua bucati si jumatate (cealalta jumatate o vom folosi la decor). In al doilea vas omogenizam untul topit, doua oua si bananele pasate.
Amestecam continutul celor doua boluri si turnam compozitia rezultata in tava pregatita la inceput. Decoram painea dulce cu feliute de banane sau nuci.
Introducem forma in cuptor si coacem prajitura pana cand se rumeneste (aproximativ 50-60 de minute). Pentru a fi siguri ca s-a copt si in interior, facem testul scobitorii. La final scoatem prajitura din tava, lasam sa se raceasca si apoi putem sa trecem la degustare.
Se obisnuieste sa fie servita la micul dejun, alaturi de o cana de ceai sau de cafea. Exista o multime de variante: cu nuci, cu ciocolata, cu scortisoara, cu scortisoara, cu diverse toppinguri, etc. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine dulce cu banane" nu uita sa ii faci un review.
Avem nevoie de doua boluri: in primul vom amesteca ingredientele uscate si in cel de-al doilea ingredientele lichide.
Asadar sa incepem, amestecam faina cu zaharul, praful de copt, un plic cu zahar vanilat, nucile si un praf de sare. Curatam bananele si pasam doua bucati si jumatate (cealalta jumatate o vom folosi la decor). In al doilea vas omogenizam untul topit, doua oua si bananele pasate.
Amestecam continutul celor doua boluri si turnam compozitia rezultata in tava pregatita la inceput. Decoram painea dulce cu feliute de banane sau nuci.
Introducem forma in cuptor si coacem prajitura pana cand se rumeneste (aproximativ 50-60 de minute). Pentru a fi siguri ca s-a copt si in interior, facem testul scobitorii. La final scoatem prajitura din tava, lasam sa se raceasca si apoi putem sa trecem la degustare.
Se obisnuieste sa fie servita la micul dejun, alaturi de o cana de ceai sau de cafea. Exista o multime de variante: cu nuci, cu ciocolata, cu scortisoara, cu scortisoara, cu diverse toppinguri, etc. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine dulce cu banane" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500
- 15 %
369.99 lei
314.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Friptura de miel insotita de sparanghel copt
Cartofi boieresti
Salata de pui cu legume si iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Ciorba de miel cu leurda
Ciorba de miel cu tarhon
Cozonac unguresc
Clatite cu branza si jambon
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Ciorba de miel cu leurda
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere
Retete Ilustrate - Dulciuri / Autor: laura_n
-
Salata de pui cu legume si iaurt
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: laura_n
-
Cartofi boieresti
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: laura_n
-
Friptura de miel insotita de sparanghel copt
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi