Pain D'espagne cu Mirodenii si Crema de Caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pain D'espagne cu Mirodenii si Crema de Caramel

Ingrediente

  • Pt blat (pain despagne) :
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri faina
  • 1,5 lingura cacao
  • 1/5 lingurita sare
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 2/3 lingurita scortisoara
  • 1,5 lingura esenta rom
  • Pt crema caramel:
  • 500 ml lapte
  • 50 grame amidon
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri esenta de vanilie
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se iau albusurile. Se bat spuma cu esenta de rom. Se adauga zaharul simplu si cel vanilat. Se adauga cate un galbenus, pe rand. Se cerne faina si se amesteca cu condimentele, cacaoa, sarea. Se bate in continuare si se adauga faina, avand grija sa nu se amestece mult timp ca sa nu se lase.

Se coace intr-o tava cu hartie de copt la 180 grade celsius timp de 30-40 de minute.

Pentru crema:
400 ml de lapte se incalzesc pana cand clocotesc.
Se pune zaharul intr-o oala si se tine pe foc pana se topeste si devine aramiu. Laptele clocotit se adauga peste zaharul caramelizat si se lasa pe foc mic pana caramelul e in intregime topit.

Amidonul se amesteca cu cei 100 ml ramasi si se adauga in laptele indulcit de pe foc, amestecandu-se foarte bine. Dupa ce clocoteste amestecul 1 minut, se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa 10 minute sa se mai raceasca si se amesteca cu untul.

Peste blatul racit se toarna crema de caramel racorita si dupa ce aceasta este complet rece se poate decora cu bombonele de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)