Pain D'espagne cu Mirodenii si Crema de Caramel

Postat pe: 13-11-2011
(0)

Ingrediente

Pt blat (pain despagne) :
8 oua
7 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
7 linguri faina
1,5 lingura cacao
1/5 lingurita sare
1/8 lingurita nucsoara
2/3 lingurita scortisoara
1,5 lingura esenta rom
Pt crema caramel:
500 ml lapte
50 grame amidon
4 linguri zahar
3 linguri esenta de vanilie
50 g unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se iau albusurile. Se bat spuma cu esenta de rom. Se adauga zaharul simplu si cel vanilat. Se adauga cate un galbenus, pe rand. Se cerne faina si se amesteca cu condimentele, cacaoa, sarea. Se bate in continuare si se adauga faina, avand grija sa nu se amestece mult timp ca sa nu se lase.

Se coace intr-o tava cu hartie de copt la 180 grade celsius timp de 30-40 de minute.

Pentru crema:
400 ml de lapte se incalzesc pana cand clocotesc.
Se pune zaharul intr-o oala si se tine pe foc pana se topeste si devine aramiu. Laptele clocotit se adauga peste zaharul caramelizat si se lasa pe foc mic pana caramelul e in intregime topit.

Amidonul se amesteca cu cei 100 ml ramasi si se adauga in laptele indulcit de pe foc, amestecandu-se foarte bine. Dupa ce clocoteste amestecul 1 minut, se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa 10 minute sa se mai raceasca si se amesteca cu untul.

Peste blatul racit se toarna crema de caramel racorita si dupa ce aceasta este complet rece se poate decora cu bombonele de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pain Despagne cu Mirodenii si Crema de Caramel" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pain D'espagne cu Mirodenii si Crema de Caramel