Se iau albusurile. Se bat spuma cu esenta de rom. Se adauga zaharul simplu si cel vanilat. Se adauga cate un galbenus, pe rand. Se cerne faina si se amesteca cu condimentele, cacaoa, sarea. Se bate in continuare si se adauga faina, avand grija sa nu se amestece mult timp ca sa nu se lase.
Se coace intr-o tava cu hartie de copt la 180 grade celsius timp de 30-40 de minute.
Pentru crema:
400 ml de lapte se incalzesc pana cand clocotesc.
Se pune zaharul intr-o oala si se tine pe foc pana se topeste si devine aramiu. Laptele clocotit se adauga peste zaharul caramelizat si se lasa pe foc mic pana caramelul e in intregime topit.
Amidonul se amesteca cu cei 100 ml ramasi si se adauga in laptele indulcit de pe foc, amestecandu-se foarte bine. Dupa ce clocoteste amestecul 1 minut, se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa 10 minute sa se mai raceasca si se amesteca cu untul.
Peste blatul racit se toarna crema de caramel racorita si dupa ce aceasta este complet rece se poate decora cu bombonele de ciocolata.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii