Ingrediente
● Pt blat (pain despagne) : |
● 8 oua |
● 7 linguri zahar |
● 1 plic zahar vanilat |
● 7 linguri faina |
● 1,5 lingura cacao |
● 1/5 lingurita sare |
● 1/8 lingurita nucsoara |
● 2/3 lingurita scortisoara |
● 1,5 lingura esenta rom |
● Pt crema caramel: |
● 500 ml lapte |
● 50 grame amidon |
● 4 linguri zahar |
● 3 linguri esenta de vanilie |
● 50 g unt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se iau albusurile. Se bat spuma cu esenta de rom. Se adauga zaharul simplu si cel vanilat. Se adauga cate un galbenus, pe rand. Se cerne faina si se amesteca cu condimentele, cacaoa, sarea. Se bate in continuare si se adauga faina, avand grija sa nu se amestece mult timp ca sa nu se lase.
Se coace intr-o tava cu hartie de copt la 180 grade celsius timp de 30-40 de minute.
Pentru crema:
400 ml de lapte se incalzesc pana cand clocotesc.
Se pune zaharul intr-o oala si se tine pe foc pana se topeste si devine aramiu. Laptele clocotit se adauga peste zaharul caramelizat si se lasa pe foc mic pana caramelul e in intregime topit.
Amidonul se amesteca cu cei 100 ml ramasi si se adauga in laptele indulcit de pe foc, amestecandu-se foarte bine. Dupa ce clocoteste amestecul 1 minut, se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa 10 minute sa se mai raceasca si se amesteca cu untul.
Peste blatul racit se toarna crema de caramel racorita si dupa ce aceasta este complet rece se poate decora cu bombonele de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pain Despagne cu Mirodenii si Crema de Caramel" nu uita sa ii faci un review.
Se coace intr-o tava cu hartie de copt la 180 grade celsius timp de 30-40 de minute.
Pentru crema:
400 ml de lapte se incalzesc pana cand clocotesc.
Se pune zaharul intr-o oala si se tine pe foc pana se topeste si devine aramiu. Laptele clocotit se adauga peste zaharul caramelizat si se lasa pe foc mic pana caramelul e in intregime topit.
Amidonul se amesteca cu cei 100 ml ramasi si se adauga in laptele indulcit de pe foc, amestecandu-se foarte bine. Dupa ce clocoteste amestecul 1 minut, se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa 10 minute sa se mai raceasca si se amesteca cu untul.
Peste blatul racit se toarna crema de caramel racorita si dupa ce aceasta este complet rece se poate decora cu bombonele de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pain Despagne cu Mirodenii si Crema de Caramel" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany