Nuga de la Bunica

Postat pe: 08-02-2011
(8)

Ingrediente

2 foi naplolitana (foi `Lica`)
140 gr nuci taiate felii (in lungime)
140 gr zahar
140 gr unt
2 oua
140 gr zahar (inca odata, nu e greseala)

Mod de preparare

Pregatim foaia de napolitana in felul urmator (asta in cazul in care nu avem o tava exact pe marimea foilor) ...

Aranjam foaia de napolitana pe folie de aluminiu si ridicam marginile foliei in asa fel incat sa formam o margine mai inalta de jur imprejurul foii de napolitana.

Taiem nucile in lungime.

Intr-o cratita punem 140 gr zahar si cele 2 oua, amestecam, apoi adaugam untul moale si incercam (pe cat posibil) sa omogenizam. Punem pe foc, avem grija sa amestecam in continuu pentru ca se prinde foarte repede si se afuma. Amestecam pana se ingroase crema (cateva minute) Adaugam nucile taiate.

In timpul asta in alta cratita punem a doua tura de zahar prevazut, la care adaugam o lingura de apa si caramelizam. Dupa caramelizarea totala (trebuie sa aibe o culoare maronie, ceva mai deschis) adaugam peste compozitia de oua cu nuci si amestecam rapid dupa care turnam peste foaia de napolitana.

Lucram destul de rapid pentru ca din cauza zaharului caramel crema se intareste repede.

Acoperim cu a doua foaie de napolitana, acoperim cu folie si punem o greutate deasupra. Lasam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Putem sa decoram cu zahar caramel amestecat cu nuca macinata sau sa lasa foaia de napolitana asa cum este.

O bunatate de nuga, parol!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Nuga de la Bunica" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  07.09.2013 19:32:34

Draga mea, eu spun sa incerci daca iti e mai comod asa. Nu vad de ce nu ar merge. Eu am facut-o si am scris-o asa pentru ca e reteta scrisa sub forma asta si de cand ma stiu am devenit un fel de rutina la mine....nu cred ca m-am gandit sa fac altfel, deja sant prea obisnuita cu ea ca sa mai caut o alta metoda de lucru.
Dar , daca o faci prima data , sigir, poti sa faci cum crezi ca iti este mai usor.....multumesc

miki10269
•  07.09.2013 14:59:18

pentru crema, nu s-ar putea amesteca intii zaharul cu untul pina la omogenizare si apoi sa adaugam ouale? Pare mai comod si se amesteca si mai bine? Are vreo importanta ordinea in care le punem? Oricum, trebuie sa incerc reteta, pare tare buna...

pupi
•  18.03.2011 10:52:40

Veraem, scuze de intarziere.....crema este foarte buna, nu e moale , dar nu e tare, este tocmai buna de mancat si tocmai buna de taiat, nu se lipeste de dinti si ....daca te gandesti sa prepari nugatul asta, sa stii ca da dependenta....este foarte bun

veraem
•  12.03.2011 21:27:09

vroiam sa intreb daca rezultatul final al cremei este tare sau se poate manca cu usurinta?

pupi
•  03.03.2011 09:14:00

Vlad , mersi mult...i-am spus si lui Adi, e foarte usor de pregatit...poti sa o incerci.....

pupi
•  03.03.2011 09:13:10

Adi, e foarte usor de facut...odata daca o incerci , a doua oara nu te mai dai la oparte, o pregatesti in doi timpi si trei miscari....usoara si bunaaa....

vlad
•  02.03.2011 01:46:48

Bun bun! :D

adi
•  01.03.2011 18:25:01

Vai pupi ce pofta mi-e de o Nuga de casa ...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Nuga de la Bunica