Nuga de la Bunica

Complexitate
redusa
Nuga de la Bunica

Ingrediente

  • 2 foi naplolitana (foi `Lica`)
  • 140 gr nuci taiate felii (in lungime)
  • 140 gr zahar
  • 140 gr unt
  • 2 oua
  • 140 gr zahar (inca odata, nu e greseala)

Mod de preparare

Pregatim foaia de napolitana in felul urmator (asta in cazul in care nu avem o tava exact pe marimea foilor) ...

Aranjam foaia de napolitana pe folie de aluminiu si ridicam marginile foliei in asa fel incat sa formam o margine mai inalta de jur imprejurul foii de napolitana.

Taiem nucile in lungime.

Intr-o cratita punem 140 gr zahar si cele 2 oua, amestecam, apoi adaugam untul moale si incercam (pe cat posibil) sa omogenizam. Punem pe foc, avem grija sa amestecam in continuu pentru ca se prinde foarte repede si se afuma. Amestecam pana se ingroase crema (cateva minute) Adaugam nucile taiate.

In timpul asta in alta cratita punem a doua tura de zahar prevazut, la care adaugam o lingura de apa si caramelizam. Dupa caramelizarea totala (trebuie sa aibe o culoare maronie, ceva mai deschis) adaugam peste compozitia de oua cu nuci si amestecam rapid dupa care turnam peste foaia de napolitana.

Lucram destul de rapid pentru ca din cauza zaharului caramel crema se intareste repede.

Acoperim cu a doua foaie de napolitana, acoperim cu folie si punem o greutate deasupra. Lasam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Putem sa decoram cu zahar caramel amestecat cu nuca macinata sau sa lasa foaia de napolitana asa cum este.

O bunatate de nuga, parol!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
5
Dulciuri

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce