Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.
Crema:intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.
Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura . Adaugam ciocolata topita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.Aromatizam cu esenta de rom dupa gust .Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.
Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta... la fel de delicioasa ca altadata
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii