Nuci umplute cu crema de ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • cca 800 g faina
  • un plic amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt 82%cacao
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri (optional)
  • ½ sticluta esenta de rom
  • 5 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.
Crema:intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.
Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura . Adaugam ciocolata topita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.Aromatizam cu esenta de rom dupa gust .Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta... la fel de delicioasa ca altadata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie