Puneti intr-un vas yena sau de sticla laptele condensat, ciocolata rasa si untul taiat cubulete.
Dati la cuptorul cu microunde, la putere maxima, pentru 3 min.
Lasati bolul in cuptor inca 1 min, timp in care caldura se va distribui uniform in ingrediente, apoi amestecati energic cu o lingura de lemn pana obtineti o crema legata, omogena, bogata, cremoasa si lucioasa.
Adaugati nucile macadamia, eventual stafidele, aromele pe care le doriti si omogenizati.
Turnati amestecul intr-o tava de yena (sticla) unsa cu putin unt si nivelati.
Dati la rece pentru minim 2 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Serviti taiat in patratele.
Se pot pastra la rece, in cutii care se inchid ermetic, 1-2 luni.
Arbustii de Macadamia sunt originari din Australia si au devenit o adevarata comoara dupa descoperirea lor in 1857 de catre John Macadam, al carui nume il si poarta.
Inaintea secolului al xix-lea, aceste nuci erau cunoscute doar de catre populatia aborigena din Australia, care le consumau.
Arbustii prefera zonele subtropicale insorite, cu o cantitate generoasa de precipitatii, terenul sa aiba un drenaj bun si plantele sa fie ferite de vant puternic.
Produc nuci abia dupa 7-10 ani
Procesul de recoltare este unul destul de complex, nucile trecand printr-o faza de indepartare a frunzelor, urmata de partea cea mai dificila - spargerea cojilor.
Pot fi consumate fie in stare naturala, prajite sau invelite in crusta de ciocolata.
Nucile de Macadamia sunt apreciate nu doar pentru aroma lor bogata ci si pentru faptul ca miezul poate contine pana la 80% ulei.
Iata cateva argumente care justifica de ce au pretul cel mai ridicat din categoria nucilor.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii