Ingrediente
● 100-150 g nuci de macadamia |
● 400 ml lapte condensat |
● 400 g ciocolata cu peste 75 % cacao |
● 50 g unt nesarat |
● stafide, arome, dupa gust, dorinta si optional |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
10min
Puneti intr-un vas yena sau de sticla laptele condensat, ciocolata rasa si untul taiat cubulete.
Dati la cuptorul cu microunde, la putere maxima, pentru 3 min.
Lasati bolul in cuptor inca 1 min, timp in care caldura se va distribui uniform in ingrediente, apoi amestecati energic cu o lingura de lemn pana obtineti o crema legata, omogena, bogata, cremoasa si lucioasa.
Adaugati nucile macadamia, eventual stafidele, aromele pe care le doriti si omogenizati.
Turnati amestecul intr-o tava de yena (sticla) unsa cu putin unt si nivelati.
Dati la rece pentru minim 2 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Serviti taiat in patratele.
Se pot pastra la rece, in cutii care se inchid ermetic, 1-2 luni.
Arbustii de Macadamia sunt originari din Australia si au devenit o adevarata comoara dupa descoperirea lor in 1857 de catre John Macadam, al carui nume il si poarta.
Inaintea secolului al xix-lea, aceste nuci erau cunoscute doar de catre populatia aborigena din Australia, care le consumau.
Arbustii prefera zonele subtropicale insorite, cu o cantitate generoasa de precipitatii, terenul sa aiba un drenaj bun si plantele sa fie ferite de vant puternic.
Produc nuci abia dupa 7-10 ani
Procesul de recoltare este unul destul de complex, nucile trecand printr-o faza de indepartare a frunzelor, urmata de partea cea mai dificila - spargerea cojilor.
Pot fi consumate fie in stare naturala, prajite sau invelite in crusta de ciocolata.
Nucile de Macadamia sunt apreciate nu doar pentru aroma lor bogata ci si pentru faptul ca miezul poate contine pana la 80% ulei.
Iata cateva argumente care justifica de ce au pretul cel mai ridicat din categoria nucilor. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Nuci Macadamia Invelite in Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Dati la cuptorul cu microunde, la putere maxima, pentru 3 min.
Lasati bolul in cuptor inca 1 min, timp in care caldura se va distribui uniform in ingrediente, apoi amestecati energic cu o lingura de lemn pana obtineti o crema legata, omogena, bogata, cremoasa si lucioasa.
Adaugati nucile macadamia, eventual stafidele, aromele pe care le doriti si omogenizati.
Turnati amestecul intr-o tava de yena (sticla) unsa cu putin unt si nivelati.
Dati la rece pentru minim 2 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Serviti taiat in patratele.
Se pot pastra la rece, in cutii care se inchid ermetic, 1-2 luni.
Arbustii de Macadamia sunt originari din Australia si au devenit o adevarata comoara dupa descoperirea lor in 1857 de catre John Macadam, al carui nume il si poarta.
Inaintea secolului al xix-lea, aceste nuci erau cunoscute doar de catre populatia aborigena din Australia, care le consumau.
Arbustii prefera zonele subtropicale insorite, cu o cantitate generoasa de precipitatii, terenul sa aiba un drenaj bun si plantele sa fie ferite de vant puternic.
Produc nuci abia dupa 7-10 ani
Procesul de recoltare este unul destul de complex, nucile trecand printr-o faza de indepartare a frunzelor, urmata de partea cea mai dificila - spargerea cojilor.
Pot fi consumate fie in stare naturala, prajite sau invelite in crusta de ciocolata.
Nucile de Macadamia sunt apreciate nu doar pentru aroma lor bogata ci si pentru faptul ca miezul poate contine pana la 80% ulei.
Iata cateva argumente care justifica de ce au pretul cel mai ridicat din categoria nucilor. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Nuci Macadamia Invelite in Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany