Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul, si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini .
Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul.
Nuca am prajit-o in cuptor si am frecat-o in maini ca sa se desprinda coaja maro de pe samburi . Am macinat nuca. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, untul moale , zaharul , esenta de rom, cacao si gemul de caise. Gustati compozitia pentru umplutura si mai adaugati zahar daca mai e nevoie. Cantitatea de zahar difera si in functie de cat de dulce este gemul si de gustul fiecaruia.
Umplem fiecare jumatate de nuca si apoi unim.
Punem intr-un vas si inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Un tort ciocolatos cu aroma delicioasa de portocala, o combinatie perfecta az zice eu. Si nu e nici foarte greu de executat....
Tort cu mousse de ciocolata si portocalaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii