Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul, si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini .
Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul.
Nuca am prajit-o in cuptor si am frecat-o in maini ca sa se desprinda coaja maro de pe samburi . Am macinat nuca. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, untul moale , zaharul , esenta de rom, cacao si gemul de caise. Gustati compozitia pentru umplutura si mai adaugati zahar daca mai e nevoie. Cantitatea de zahar difera si in functie de cat de dulce este gemul si de gustul fiecaruia.
Umplem fiecare jumatate de nuca si apoi unim.
Punem intr-un vas si inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii