Negrese cu Sos Caramel

Complexitate
redusa
Negrese cu Sos Caramel

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 75 g zahar nerafinat demerara
  • 50 ml smantana (intre 20-30% -este important sau aiba un continut mare de grasime)
  • 30 g unt (80-82%)
  • 1/8 lingurita sare de mare sau roz (Himalaya)
  • Pentru aluat:
  • 100 g unt (80-82%)
  • 250 g zahar nerafinat Muscovado (brun cu melasa)
  • 70 g miere
  • 270 g ciocolata neagra de 70% (fara lecitina sau grasimi vegetale)
  • 4 oua ecologice
  • 70 g faina de grau alba fara aditivi de crestere

Mod de preparare

Puneti intr-o cratita zaharul distribuind uniform. Puneti la foc mic si lasati sa se topeasca. Sa nu amestecati sub nici o forma, cand pe margini a inceput sa se topeasca miscati putin cratita pentru a combina cu cel cristalizat.

Cand acesta s-a topit mai lasati cateva secunde apoi luati de pe foc. Adaugati putina smantana, amestecati apoi treptat restul. La sfarsit puneti untul si inglobati bine acesta cand s-a topit. Lasati deoparte.

Intr-o cratita puneti din ingredientele pentru aluat mierea, zaharul, untul si lasati la foc mic pana cand acestea sunt topite si amestecati bine. Luati apoi de pe foc si puneti bucatile de ciocolata. Inglobati acestea bine pana este topita si se formeaza intr-o pasta, lasati sa se raceasca cateva minute.

Intr-un bol bateti ouale cu vanilia si apoi amestecati-le cu ciocolata. Adaugati faina si inglobati bine aceasta. Puneti hartie de copt intr-un vas termorezistent (sa nu fie mai mare de 20cm x 30cm) pe toate partile apoi preincalziti cuptorul la 160°c (gaz 3).

Turnati aluatul in vas si distribuiti uniform. Puneti caramel deasupra facand niste forme cu o furculita. Coaceti 15 minute apoi scoateti si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati in frigider peste noapte sau cel putin 5-6 ore.

Credeti-ma, desi este foarte tentant sa gustati imediat asteptarea nu va v-a dezamagi. Taiati portii umezind putin cutitul dupa fiecare bucata pentru a avea taieturi curate. Inainte de servire lasati bucatile taiate la temperatura camerei 15-20 de minute.

*Daca caramelul este prea gros sau s-a intarit din vreun motiv inainte sa-l turnati incalziti cateva secunde in cuptorul cu microunde, amestecati si apoi puneti-l deasupra pe negrese.
Aceasta sunt negresele mele preferate. Este o reteta recent dezvaluita al unuia dintre cei mai renumiti chocolatieri, Paul a. Young. Este important sa aveti cele mai bune ingrediente pentru o reusita a acestora, merita tot efortul. Nu se compara deloc cu negresele pufoase si cu textura uscata.

Acestea au o textura densa, moale si complimentate de caramel este un amestec facut in rai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia