Negrese cu Ciocolata si After Eight

Complexitate
redusa
Negrese cu Ciocolata si After Eight

Ingrediente

  • Pentru 18-20 negrese:
  • 85 g unt (80-82%)
  • 125 g zahar Muscovado (zahar brun cu melasa)
  • 1 lingura apa (15 ml)
  • 100 g ciocolata de 70% fara lecitina rupta in bucati mai mici
  • 2 oua ecologice la temperatura camerei
  • 165 g faina de grau alba
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 18-20 bucati ciocolata After Eight
  • fulgi de sare de mare Maldon (optional)

Mod de preparare

Puneti untul intr-o cratita la foc mic iar cand acesta este topit adaugati apa si zaharul. Incorporati acestea cu o spatula, iar cand zaharul este topit puneti ciocolata. Cand si aceasta este topita luati de pe foc si transferati intr-un bol. Lasati sa se raceasca 15 minute.

Intre timp amestecati cu telul faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati un ou peste ciocolata si cu mixerul inglobati acesta apoi procedati la fel cu cel de al doilea ou. Treptat puneti cate un pic de faina si continuati sa mixati la viteza mica.

Incorporati bine aceasta, acoperiti cu o folie de plastic si lasati la rece o ora. Desfaceti ciocolatile cu menta si lasati-le deoparte. Preincalziti cuptorul la 170 c (gaz 3). Luati cate 1 lingura de aluat si formati intr-o bila.

Asezati-o intr-o tava cu foaie de copt apoi procedati la fel cu restul de aluat lasand 4-5 cm spatiu liber (cel mai probabil va fi nevoie sa coaceti in doua ture, pastrati aluatul in frigider intre timp). Coaceti 10 minute apoi transferati-le pe un gratar de racire.

Cat acestea sunt fierbinti si moi puneti cate o bucata de ciocolata cu menta deasupra apasand usor si presarati 3-4 fulgi de sare. Lasati apoi sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.

*Nu coaceti negresele mai mult de 10 minute deoarece se vor usca.
Aceasta reteta de negrese in forma de biscuiti este usoara, sunt delicioase si pot fi servite la orice ocazie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura