Negrese cu Ciocolata si After Eight

Complexitate
redusa
Negrese cu Ciocolata si After Eight

Ingrediente

  • Pentru 18-20 negrese:
  • 85 g unt (80-82%)
  • 125 g zahar Muscovado (zahar brun cu melasa)
  • 1 lingura apa (15 ml)
  • 100 g ciocolata de 70% fara lecitina rupta in bucati mai mici
  • 2 oua ecologice la temperatura camerei
  • 165 g faina de grau alba
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 18-20 bucati ciocolata After Eight
  • fulgi de sare de mare Maldon (optional)

Mod de preparare

Puneti untul intr-o cratita la foc mic iar cand acesta este topit adaugati apa si zaharul. Incorporati acestea cu o spatula, iar cand zaharul este topit puneti ciocolata. Cand si aceasta este topita luati de pe foc si transferati intr-un bol. Lasati sa se raceasca 15 minute.

Intre timp amestecati cu telul faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati un ou peste ciocolata si cu mixerul inglobati acesta apoi procedati la fel cu cel de al doilea ou. Treptat puneti cate un pic de faina si continuati sa mixati la viteza mica.

Incorporati bine aceasta, acoperiti cu o folie de plastic si lasati la rece o ora. Desfaceti ciocolatile cu menta si lasati-le deoparte. Preincalziti cuptorul la 170 c (gaz 3). Luati cate 1 lingura de aluat si formati intr-o bila.

Asezati-o intr-o tava cu foaie de copt apoi procedati la fel cu restul de aluat lasand 4-5 cm spatiu liber (cel mai probabil va fi nevoie sa coaceti in doua ture, pastrati aluatul in frigider intre timp). Coaceti 10 minute apoi transferati-le pe un gratar de racire.

Cat acestea sunt fierbinti si moi puneti cate o bucata de ciocolata cu menta deasupra apasand usor si presarati 3-4 fulgi de sare. Lasati apoi sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.

*Nu coaceti negresele mai mult de 10 minute deoarece se vor usca.
Aceasta reteta de negrese in forma de biscuiti este usoara, sunt delicioase si pot fi servite la orice ocazie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.