Negrese

Complexitate
medie
Negrese

Ingrediente

  • 1 pachet unt
  • 250g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150g lapte
  • 7-8 linguri nuca macinata
  • 200g faina
  • 4 oua
  • un praf de copt
  • arome

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca untul, zaharul, laptele si cele 2 linguri de cacao.
Se pune vasul pe foc si se amesteca continuu pana fierb in clocot. Se fierbe crema obtinuta cateva minute apoi se da la racit.

In jumatate din cantitate se adauga nuca, faina, galbenusurile, praful de copt, aromele si albusurile batute spuma.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata in prealabil si se da la cuptor la foc mijlociu. Cand blatul este copt se lasa putin la racit pentru a se putea scoate din tava fara sa se rupa. Se taie in cuburi.

Fiecare cub se trece prin crema ramasa, apoi prin nuca macinata sau nuca de cocos.

Se tine la rece macar 12 ore.

POFTA BUNA!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac