Negrese

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

1 pachet unt
250g zahar
2 linguri cacao
150g lapte
7-8 linguri nuca macinata
200g faina
4 oua
un praf de copt
arome

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca untul, zaharul, laptele si cele 2 linguri de cacao.
Se pune vasul pe foc si se amesteca continuu pana fierb in clocot. Se fierbe crema obtinuta cateva minute apoi se da la racit.

In jumatate din cantitate se adauga nuca, faina, galbenusurile, praful de copt, aromele si albusurile batute spuma.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata in prealabil si se da la cuptor la foc mijlociu. Cand blatul este copt se lasa putin la racit pentru a se putea scoate din tava fara sa se rupa. Se taie in cuburi.

Fiecare cub se trece prin crema ramasa, apoi prin nuca macinata sau nuca de cocos.

Se tine la rece macar 12 ore.

POFTA BUNA!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Negrese" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danyela83
•  31.05.2011 12:14:28

a iesit super buna.multumesc pt reteta

blondagaby26
•  09.02.2011 13:41:14

este foarte buna reteta ta dar mie nu imi place nuca macinata asa k am adaugat stafide plus 200g de marmelada,iar la glazura am topit 2 ciocolati cu arahide un pic de unt si putin lapte j a iesit minunata k in 3 pers.sa mancat 2 tavi de ale tale.:))

izza_marcela
•  15.07.2010 14:33:30

si eu am inteles-o ff bine reteta nu vad ce e asa de complicat? iti opresti jumate de compozitia fiarta(unt ,zahar, cacao si lapte ) pt. inmuierea prajiturei dupa coacere pt ca nuca sa se lipeasca si sa fie cremoasa pe deasupra

pufy_pinki
•  18.10.2009 13:54:16

eu am facut cum a zis pas cu pas si au iesit sooper bune!
cred ca iti lipseste o parte din creierul ala sec de nu intelegi!

manotrance
•  30.04.2009 16:51:47

Nu prea se intelege aceasta reteta.
Sunt niste pasi care apar si altii care dispar.
De exemplu dupa ce am racit crema mi se spune ca in jumatate din compozitie sa adaug acele ingrediente, apoi compozitia se buna la cuptor. OK dar care jumatate ?
Si legat de crema ramasa , despre care crema este vorba? Prima jumatate simpla sau cea de a 2-a care contine arome, faine atc..
Va rog un raspuns.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Negrese