Negrese

Complexitate
medie
Negrese

Ingrediente

  • 1 pachet unt
  • 250g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150g lapte
  • 7-8 linguri nuca macinata
  • 200g faina
  • 4 oua
  • un praf de copt
  • arome

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca untul, zaharul, laptele si cele 2 linguri de cacao.
Se pune vasul pe foc si se amesteca continuu pana fierb in clocot. Se fierbe crema obtinuta cateva minute apoi se da la racit.

In jumatate din cantitate se adauga nuca, faina, galbenusurile, praful de copt, aromele si albusurile batute spuma.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata in prealabil si se da la cuptor la foc mijlociu. Cand blatul este copt se lasa putin la racit pentru a se putea scoate din tava fara sa se rupa. Se taie in cuburi.

Fiecare cub se trece prin crema ramasa, apoi prin nuca macinata sau nuca de cocos.

Se tine la rece macar 12 ore.

POFTA BUNA!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici