Albusurile se lasa la temperatura camerei, se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron.
Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie.
Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin.
Se toarna in fir subtire peste bezeaua de albusuri, se amesteca usor de jos in sus cu o paleta.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul stins cu lamaie, esenta de rom si se amesteca.
Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute, se testeaza cu o scobitoare daca este gata.
Se lasa in tava pana cand se raceasca dupa care se poate portiona.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii