Negresa din Albusuri si Ciocolata

Postat pe: 22-05-2016
(0)

Ingrediente

8 albusuri de ou
200 g ciocolata (fulgi de ciocolata +1 ciocolata normala)
150 g zahar
150 ml lapte
150 g unt
150 g faina
1 varf cutit sare
1 varf cutit bicarbonat
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura praf de copt
1 esenta de rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Albusurile se lasa la temperatura camerei, se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron.

Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie.

Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin.

Se toarna in fir subtire peste bezeaua de albusuri, se amesteca usor de jos in sus cu o paleta.

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul stins cu lamaie, esenta de rom si se amesteca.

Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute, se testeaza cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa in tava pana cand se raceasca dupa care se poate portiona.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Negresa din Albusuri si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Negresa din Albusuri si Ciocolata