Negresa cu Biscuiti Oreo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Negresa cu Biscuiti Oreo

Ingrediente

  • o ciocolata cu lapte
  • un pachet mare de biscuiti Oreo
  • 50 gr cacao neagra Dr Oetker
  • 300 ml lapte (fiert)
  • 5 oua mari
  • 100 gr unt (de calitate)
  • 3-4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 250 gr faina alba de grau
  • o pastaie de vanilie
  • un pliculet cu praf de copt
  • Pentru glazura ne sunt necesare:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • optional: o lingura cu cacao neagra
  • Pentru decor: fructe de padure

Mod de preparare

Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie.

Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca)

Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga apoi galbenusurile (rand pe rand) si faina amestecata cu praful de copt.

Se omogenizeaza totul.

Albusurile se bat spuma (foarte bine) si se incorporeaza in compozitie.

Se unge o tava/forma de copt cu putin unt sau ulei si se toarna compozitia obtinuta.

Este suficient de densa, astfel ca biscuitii Oreo se asaza frumos, deasupra, din loc in loc.

Se coace la 150 de grade pentru 25 de minute. (Sau testati cu o scobitoare).

Dupa coacere, se lasa la racit in cuptor.

Pentru glazura: se topesc untul cu ciocolata, se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul.

Glazura se toarna peste negresa rece.

Se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Parfeu de Cocos cu Ciocolata
3
Dulciuri

Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Parfeu de Cocos cu Ciocolata
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Sarmale cu ciuperci de post
Bucataras.RO

Sarmale cu ciuperci de post

Sunt cele mai bune sarmale ever....

Sarmale cu ciuperci de post
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia