Negresa cu Biscuiti Oreo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Negresa cu Biscuiti Oreo

Ingrediente

  • o ciocolata cu lapte
  • un pachet mare de biscuiti Oreo
  • 50 gr cacao neagra Dr Oetker
  • 300 ml lapte (fiert)
  • 5 oua mari
  • 100 gr unt (de calitate)
  • 3-4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 250 gr faina alba de grau
  • o pastaie de vanilie
  • un pliculet cu praf de copt
  • Pentru glazura ne sunt necesare:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • optional: o lingura cu cacao neagra
  • Pentru decor: fructe de padure

Mod de preparare

Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie.

Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca)

Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga apoi galbenusurile (rand pe rand) si faina amestecata cu praful de copt.

Se omogenizeaza totul.

Albusurile se bat spuma (foarte bine) si se incorporeaza in compozitie.

Se unge o tava/forma de copt cu putin unt sau ulei si se toarna compozitia obtinuta.

Este suficient de densa, astfel ca biscuitii Oreo se asaza frumos, deasupra, din loc in loc.

Se coace la 150 de grade pentru 25 de minute. (Sau testati cu o scobitoare).

Dupa coacere, se lasa la racit in cuptor.

Pentru glazura: se topesc untul cu ciocolata, se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul.

Glazura se toarna peste negresa rece.

Se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia