Negresa cu Aroma de Cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu Aroma de Cafea

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita si jumatate de cafea solubila
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-o cratita, amestecam laptele cu zaharul, pudra de cacao si cafeaua solubila. Punem pe foc si lasam pana da in clocot. Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic, pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.

Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare. Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura, pana se incorporeaza tot. Adaugam apoi galbenusurile, romul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat, eu am pus bourbon.

Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda. Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit, circa 45 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici