Negresa

Postat pe: 24-03-2016
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
200 g unt sau margarina
5 oua (folosim doar galbenusurile la blat, vom pastra albusurile pentru bezea)
5 linguri de zahar
1 varf de lingurita de sare
10 linguri de lapte
4 linguri de cacao
7 linguri de faina
1 praf de copt Pentru bezea:
cele 5 albusuri
5 linguri de zahar
1 praf de sare Pentru glazura:
5 linguri de lapte
2 linguri de cacao
4 linguri de zahar
25 g unt sau margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Blatul:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc mediu.

Bezeaua:
Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta.
Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 10 minute.

Glazura:
Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.

Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.
Se serveste rece.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Negresa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Negresa