Napolitana cu Doua Creme

Complexitate
redusa
Napolitana cu Doua Creme

Ingrediente

  • 3 foi napolitana
  • Prima crema:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • 10 ml esenta de rom
  • 130 gr biscuiti (biscuiti se pot pune si mai multi si mai putin, in functie de consistenta acestora)
  • A doua crema:
  • 400 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 200 gr margarina
  • 400 gr lapte praf
  • un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Mod preparare prima crema:
Se fierb pe baie de aburi ouale, zaharul, margarina si cacaua, aproximativ 30 de minute, pana ce se formeaza o crema omogena. Apoi se pun biscuiti sfaramati. Acestia se pun pana ce crema se intareste. Crema obtinuta se aseaza intre doua foi de napolitana. Eu am taiat foiile in doua pentru ca nu am avut o tava mare.

Napolitana se lasa sa stea asa pana preparam cea de a doua crema.

Mod prepararea doua crema:
Zaharul se pune la fiert cu apa pana se obtine un sirop legat. Apoi se adauga margarina, iar cand s-a topit se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul vanilat si laptele praf. Compozitia obtinuta se amesteca bine, pana nu mai raman cocolase deloc.

Aceasta crema se adauga peste napolitana obtinuta mai devreme. Deasupra acestei creme se pune cea de a treia foaie de napolitana. Se apasa putin pe ultima foaie pentru a se lipi bine, dupa care se pune napolitana la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce s-a racit aceasta se taie cu un cutit ud ... bucatele lunguiete ca de napolitana.
Aceasta napolitana este foarte delicioasa si consistenta.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.