Napolitana cu Doua Creme

Complexitate
redusa
Napolitana cu Doua Creme

Ingrediente

  • 3 foi napolitana
  • Prima crema:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • 10 ml esenta de rom
  • 130 gr biscuiti (biscuiti se pot pune si mai multi si mai putin, in functie de consistenta acestora)
  • A doua crema:
  • 400 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 200 gr margarina
  • 400 gr lapte praf
  • un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Mod preparare prima crema:
Se fierb pe baie de aburi ouale, zaharul, margarina si cacaua, aproximativ 30 de minute, pana ce se formeaza o crema omogena. Apoi se pun biscuiti sfaramati. Acestia se pun pana ce crema se intareste. Crema obtinuta se aseaza intre doua foi de napolitana. Eu am taiat foiile in doua pentru ca nu am avut o tava mare.

Napolitana se lasa sa stea asa pana preparam cea de a doua crema.

Mod prepararea doua crema:
Zaharul se pune la fiert cu apa pana se obtine un sirop legat. Apoi se adauga margarina, iar cand s-a topit se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul vanilat si laptele praf. Compozitia obtinuta se amesteca bine, pana nu mai raman cocolase deloc.

Aceasta crema se adauga peste napolitana obtinuta mai devreme. Deasupra acestei creme se pune cea de a treia foaie de napolitana. Se apasa putin pe ultima foaie pentru a se lipi bine, dupa care se pune napolitana la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce s-a racit aceasta se taie cu un cutit ud ... bucatele lunguiete ca de napolitana.
Aceasta napolitana este foarte delicioasa si consistenta.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Sufleu de branza cu somon afumat si menta
Bucataras.RO

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

Pentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a...

Sufleu de branza cu somon afumat si menta
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia