Intr-un vas se pune untul moale si se adauga deasupra zaharul praf, se omogenizeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de cardamon si nucsoara precum si praful de sare si cel de copt. Se adauga treptat peste amestecul de unt si se omogenizeaza de fiecare data.
Daca la sfarsit obtinem un aluat mai uscat putem adauga o lingurita de lapte si framantam pana la omogenizare. Nu trebuie framantat prea mult. Trebuie sa obtinem un aluat mai vartos dar totusi destul de moale si care se poate modela usor.
Se acopera cu film alimentar aluatul, se lasa 15 minute la odihna sa se intrepatrunda aromele.
Se fac bilute de aceasi marime pentru a avea o coacere uniforma, se aseaza pe tava de copt la distanta intre ele, se aplatizeaza usor si deasupra se aseaza cate o bucata de fistic sau o felie de migdala (nuca), se coc in cuptorul preancalzit la 350 f ( (180C) pentru circa 15 minute sau pana sant albicioase la suprafata si dosul biscuitilor a prins o culoare usor aurie.
Nu se coc mai mult, ei fiind foatrte moi si fragezi cand ii scoatem din cuptor dar se vor intari pe masura ce se racesc.
La modelarea bilutelor vom avea grija sa fie perfect egale si sa le rulam bine, sa nu aibe crapaturi aluatul pentru ca in timpul coptului acele crapaturi vor creste si vom obtine niste biscuiti cu aspect urat.
Foarte cunoscuti si apreciati pe intreg teritoriul Indiei, acesti biscuiti sant cu precadere folositi la ceaiul de la ora cinci.
Cunoscuti din timpuri foarte, foarte vechi acesti biscuiti si-au schimbat reteta prin adaugarea unor arome si inlocuirea unor ingrediente cu altele. Numele lor, in traducere inseamna "paine din sase ingrediente" nan insemnand "paine" iar Khat insemnand "6 ingrediente".
La inceput reteta folosea ghee acuma se foloseste mai mult untul din cauza ca da o textura mai buna biscuitilor, zaharul se folosea cel tos si pisat in mojar, acuma el fiind inlocuit cu zaharul pudra amestecat cu putin amidon, s-au adaugat unele arome cum ar fi ghimbirul, scortisoara, cardamonul, nucsoara, vanilia.
Reteta difera de la o regiune la alta pe tot cuprinsul tarii dar idea de baza ramane aceasi, cele 6 ingrediente sunt neschimbate.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorA iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!
Ciorba de curcan, cu taiteiUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii