Nanaimo Bars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Nanaimo Bars

Ingrediente

  • Pentru primul strat (stratul de la baza) :
  • - 113 g unt nesarat aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele
  • - 50 g zahar tos
  • - 30 g cacao pulbere neindulcita, proaspat cernuta
  • - 1 ou mare (pastrat 20 de minute la temperatura camerei, inainte de a fi folosit) batut cu telul
  • - 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • - 200 g biscuiti digestivi macinati
  • - 65 g fulgi de cocos
  • - 50 g nuci pecan maruntite grosier in robotul de bucatarie
  • Pentru al doilea strat (stratul intermediar):
  • - 56 g unt nesarat aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele
  • - 5 - 6 linguri cu lapte 1,5 % uht
  • - 20 g vanilla custard powder (Birds) este ingredientul original folosit in reteta insa la nevoie poate fi inlocuit cu pulbere de budinca de vanilie de calitate superioara
  • - 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • - 230 g zahar pudra proaspat cernut de 2 ori
  • Pentru al treilea strat (stratul superficial):
  • - 120 g ciocolata demidulce de calitate superioara, taiata bucatele
  • - 16 g unt nesarat aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • Pentru pregatirea acestui desert aveti nevoie de o tava/un cadru cu dimensiunile 23 x 23 cm

Mod de preparare

Pentru primul strat:
- Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula termorezistenta.
- Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare.
- Se adauga cacaoa si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca.

- Se adauga treptat (putin cate putin) oul batut, amestecand continuu si rapid cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Oala se pune din nou la foc mic, amestecand continuu cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin.

- Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.
- Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii digestivi macinati in prealabil.
- Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia.

- Se adauga nucile pecan maruntite grosier si se amesteca foarte bine compozitia.
- Cadrul pregatit - 23 x 23 cm se aseaza in tava (eu am protejat baza tavii cu folie alimentara).
- Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri sau cu o spatula.

- Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste).

Pentru al doilea strat (va este util mixerul electric):
- Se mixeaza untul pana devine moale si cremos.
- Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga 2 - 3 linguri cu lapte (sau chiar mai mult daca este necesar) pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior.
- Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.

- Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute - 1 ora (pana se intareste).

Pentru al treilea strat:
- Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand continuu cu o spatula termorezistenta, pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Compozitia obtinuta se intinde (cat este calda) peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri.

- Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste).
- Desertul se pastreaza la frigider si se portioneaza numai inainte de servire. Se serveste rece.
- Pentru portionare se alege un cutit mare, bine ascutit.
- Inainte de portionare, lama cutitului se tine putin intr-un vas cu apa calda apoi se sterge foarte bine cu un prosop de bucatarie.

- Timpul de preparare mentionat anterior nu include perioada in care desertul este pastrat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia