Nanaimo Bars

Postat pe: 03-04-2013
(0)

Ingrediente

Pentru primul strat (stratul de la baza) :
113 g unt nesarat aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele
50 g zahar tos
30 g cacao pulbere neindulcita, proaspat cernuta
1 ou mare (pastrat 20 de minute la temperatura camerei, inainte de a fi folosit) batut cu telul
1 lingurita cu esenta de vanilie
200 g biscuiti digestivi macinati
65 g fulgi de cocos
50 g nuci pecan maruntite grosier in robotul de bucatarie
Pentru al doilea strat (stratul intermediar):
56 g unt nesarat aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele
5 - 6 linguri cu lapte 1,5 % uht
20 g vanilla custard powder (Birds) este ingredientul original folosit in reteta insa la nevoie poate fi inlocuit cu pulbere de budinca de vanilie de calitate superioara
1/2 lingurita cu esenta de vanilie
230 g zahar pudra proaspat cernut de 2 ori
Pentru al treilea strat (stratul superficial):
120 g ciocolata demidulce de calitate superioara, taiata bucatele
16 g unt nesarat aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit)
Pentru pregatirea acestui desert aveti nevoie de o tava/un cadru cu dimensiunile 23 x 23 cm

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru primul strat:
- Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula termorezistenta.
- Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare.
- Se adauga cacaoa si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca.

- Se adauga treptat (putin cate putin) oul batut, amestecand continuu si rapid cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Oala se pune din nou la foc mic, amestecand continuu cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin.

- Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.
- Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii digestivi macinati in prealabil.
- Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia.

- Se adauga nucile pecan maruntite grosier si se amesteca foarte bine compozitia.
- Cadrul pregatit - 23 x 23 cm se aseaza in tava (eu am protejat baza tavii cu folie alimentara).
- Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri sau cu o spatula.

- Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste).

Pentru al doilea strat (va este util mixerul electric):
- Se mixeaza untul pana devine moale si cremos.
- Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga 2 - 3 linguri cu lapte (sau chiar mai mult daca este necesar) pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior.
- Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.

- Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute - 1 ora (pana se intareste).

Pentru al treilea strat:
- Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand continuu cu o spatula termorezistenta, pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Compozitia obtinuta se intinde (cat este calda) peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri.

- Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste).
- Desertul se pastreaza la frigider si se portioneaza numai inainte de servire. Se serveste rece.
- Pentru portionare se alege un cutit mare, bine ascutit.
- Inainte de portionare, lama cutitului se tine putin intr-un vas cu apa calda apoi se sterge foarte bine cu un prosop de bucatarie.

- Timpul de preparare mentionat anterior nu include perioada in care desertul este pastrat la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Nanaimo Bars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Nanaimo Bars