Musuroi de Cartita

Complexitate
medie
Musuroi de Cartita

Ingrediente

  • Daca doriti sa faceti un tort mai mic puteti injumatati cantitatile ingredientelor
  • Pt blat
  • 500 gr faina
  • 500 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • ½ pachet unt (100 gr)
  • 6 linguri cacaua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 oua
  • Pt crema:
  • 3 banane mai mari
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida rece
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Blat
Untul se topeste pe foc mic (nu trebuie lasat sa dea in clocot) si se lasa sa se raceasca.
Ouale se bat bine cu telul, dupa care se amesteca cu untul topit si racit. In aceasta compozitie se incorporeaza treptat zaharul, laptele si cacaua cernuta. Compozitia se amesteca cu telul bine pana cand zaharul si cacaua s-au dizolvat bine.

Cand compozitia este omogenizata bine se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce am omogenizat si faina, compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 28 de cm. Fundul formei de tort se tapeteaza cu hartie de copt, iar pereti acestia se ung cu unt.

Blatul se coace la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute, pana cand trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Intre timp se prepara crema.

Crema:
Frisca se bate bine cu mixerul, iar cand este aproape gata se adauga zaharul vanilat. Aceasta se mai bate putin pana cand zaharul se dizolva. Ciocolata se rade pe partea mai mare a razatoarei si se adauga si ea in compozitia cremei.

Crema astfel obtinuta se pune in frigider pana cand pregatim blatul pentru a o adauga.
Cand blatul s-a racit bine, se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie incet capacul acestuia. Dupa aceasta operatiune se lasa o margine de aproximativ 1 cm, si se scobeste in interiorul blatului cu o lingura formand astfel un "castron" de blat.

Blatul scobit din mijlocul blatului, se sfarama usor intre degete.
Bananele se curata si se taie pe jumatate, dupa care se taie pe verticala si se aseaza in mijlocul blatului scobit. Peste acestea se aseaza crema usor, redandu-i tortului forma de musuroi, adica o forma sferica. Deasupra cremei se aseaza blatul sfaramitat fin.
Tortul astfel obtinut se pune in frigider pentru aproximativ 2 ore. Se serveste rece.

Atentie: Din capacelul ramas (capacul blatului) am mai format un musuroi micut, dar am facut o alta crema, toata crema am folosit-o la musuroiul mai mare.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Saraberne
5
Dulciuri

Saraberne

Saraberne
Parteneri
Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Bucataras.RO

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și...

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate