Blat
Untul se topeste pe foc mic (nu trebuie lasat sa dea in clocot) si se lasa sa se raceasca.
Ouale se bat bine cu telul, dupa care se amesteca cu untul topit si racit. In aceasta compozitie se incorporeaza treptat zaharul, laptele si cacaua cernuta. Compozitia se amesteca cu telul bine pana cand zaharul si cacaua s-au dizolvat bine.
Cand compozitia este omogenizata bine se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce am omogenizat si faina, compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 28 de cm. Fundul formei de tort se tapeteaza cu hartie de copt, iar pereti acestia se ung cu unt.
Blatul se coace la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute, pana cand trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Intre timp se prepara crema.
Crema:
Frisca se bate bine cu mixerul, iar cand este aproape gata se adauga zaharul vanilat. Aceasta se mai bate putin pana cand zaharul se dizolva. Ciocolata se rade pe partea mai mare a razatoarei si se adauga si ea in compozitia cremei.
Crema astfel obtinuta se pune in frigider pana cand pregatim blatul pentru a o adauga.
Cand blatul s-a racit bine, se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie incet capacul acestuia. Dupa aceasta operatiune se lasa o margine de aproximativ 1 cm, si se scobeste in interiorul blatului cu o lingura formand astfel un "castron" de blat.
Blatul scobit din mijlocul blatului, se sfarama usor intre degete.
Bananele se curata si se taie pe jumatate, dupa care se taie pe verticala si se aseaza in mijlocul blatului scobit. Peste acestea se aseaza crema usor, redandu-i tortului forma de musuroi, adica o forma sferica. Deasupra cremei se aseaza blatul sfaramitat fin.
Tortul astfel obtinut se pune in frigider pentru aproximativ 2 ore. Se serveste rece.
Atentie: Din capacelul ramas (capacul blatului) am mai format un musuroi micut, dar am facut o alta crema, toata crema am folosit-o la musuroiul mai mare.
Pofta buna!!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face...
Reteta de piept de pui cu sos de mustarAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii