Musuroi de Cartita

Complexitate
medie
Musuroi de Cartita

Ingrediente

  • Daca doriti sa faceti un tort mai mic puteti injumatati cantitatile ingredientelor
  • Pt blat
  • 500 gr faina
  • 500 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • ½ pachet unt (100 gr)
  • 6 linguri cacaua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 oua
  • Pt crema:
  • 3 banane mai mari
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida rece
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Blat
Untul se topeste pe foc mic (nu trebuie lasat sa dea in clocot) si se lasa sa se raceasca.
Ouale se bat bine cu telul, dupa care se amesteca cu untul topit si racit. In aceasta compozitie se incorporeaza treptat zaharul, laptele si cacaua cernuta. Compozitia se amesteca cu telul bine pana cand zaharul si cacaua s-au dizolvat bine.

Cand compozitia este omogenizata bine se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce am omogenizat si faina, compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 28 de cm. Fundul formei de tort se tapeteaza cu hartie de copt, iar pereti acestia se ung cu unt.

Blatul se coace la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute, pana cand trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Intre timp se prepara crema.

Crema:
Frisca se bate bine cu mixerul, iar cand este aproape gata se adauga zaharul vanilat. Aceasta se mai bate putin pana cand zaharul se dizolva. Ciocolata se rade pe partea mai mare a razatoarei si se adauga si ea in compozitia cremei.

Crema astfel obtinuta se pune in frigider pana cand pregatim blatul pentru a o adauga.
Cand blatul s-a racit bine, se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie incet capacul acestuia. Dupa aceasta operatiune se lasa o margine de aproximativ 1 cm, si se scobeste in interiorul blatului cu o lingura formand astfel un "castron" de blat.

Blatul scobit din mijlocul blatului, se sfarama usor intre degete.
Bananele se curata si se taie pe jumatate, dupa care se taie pe verticala si se aseaza in mijlocul blatului scobit. Peste acestea se aseaza crema usor, redandu-i tortului forma de musuroi, adica o forma sferica. Deasupra cremei se aseaza blatul sfaramitat fin.
Tortul astfel obtinut se pune in frigider pentru aproximativ 2 ore. Se serveste rece.

Atentie: Din capacelul ramas (capacul blatului) am mai format un musuroi micut, dar am facut o alta crema, toata crema am folosit-o la musuroiul mai mare.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola