Muffins cu Zmeura, Capsuni si Ciocolata Amaruie

Complexitate
redusa
Muffins cu Zmeura, Capsuni si Ciocolata Amaruie

Ingrediente

  • 375 g faina de grau alba
  • 4 lingurite praf de copt
  • un praf mic de sare de mare fina
  • 2 oua ecologice la temperatura camerei
  • 150 g zahar demerara
  • 50 g zahar muscovado
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 ml lapte integral la temperatura camerei
  • 110 g unt nesarat (82%) topit (lasati sa se raceasca la temperatura camerei)
  • 250 g capsuni taiate bucati mici
  • 50 g zmeura
  • 50 g ciocolata amaruie (intre 60-80% si fara lecitina) maruntita

Mod de preparare

Intr-un bol cu telul bateti ouale cu zaharul pentru 2-3 minute. Puneti apoi vanilia, laptele si untul. Inglobati si acestea apoi lasati deoparte.

Incalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Ungeti tavile pentru muffins cu putin ulei de sambure de struguri.

In alt bol amestecati bine faina cu praful de copt si sarea. Cand aveti si restul de ingrediente la indemana inglobati usor faina in lichide apoi adaugati ciocolata si fructele. Cu o paleta incorporati si acestea (incercati sa nu amestecati foarte mult), apoi distribuiti pana la nivel in forme. In functie de marimea formelor pe care le aveti poate va fi necesar sa le coaceti in 2 ture.

Pentru marime mare (din care va va iesi aproximativ 14) coaceti 5 minute la 220 c (gaz 7), apoi reduceti la 160 c (gaz 3) si mai lasati 20-22 de minute.

Pentru marime medie coaceti 5 minute la 220 c (gaz 7), apoi 17-18 minute la 160 c (gaz 3).
Pentru mini muffins coaceti 13-14 minute la 160 c (gaz 3).

Scoateti-le din tava si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie