Muffins cu Portocale si Surprize

Complexitate
redusa
Muffins cu Portocale si Surprize

Ingrediente

  • Umplutura
  • -150 g nuca macinata
  • -2 linguri zahar
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • Aluat
  • -350 g faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/4 lingurita sare
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • -70 g zahar
  • -80 g unt, la temperatura camerei
  • -1 ou
  • -50 ml lapte
  • -100 ml suc de portocale

Mod de preparare

Amestecati nuca macinata cu zahar si scortisoara, apoi framantati cu mana pentru a lega compozitia. Daca acest lucru nu se intampla, adaugati 1- 2 linguri cu suc de porocale, astfel incat sa obtineti un amestec care se poate modela. Formati mici cilindri sau bilute si lasati in asteptare.

Cerneti faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt intr-un bol, apoi amestecati cu coaja rasa de portocala. Separat, mixati zaharul si untul, pana ce zaharul este topit si obtineti o crema spumoasa.

Inglobati oul, laptele si sucul de portocale, mixand in continuare. Turnati peste ingredientele solide si amestecati usor, cu o paleta, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor.

Puneti cate un cilindru / o biluta de umplutura in fiecare locas si apasati usor sa se fixeze in mijlocul aluatului. Muffins se dau la cuptor imediat ce ati amestecat aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile ramase goale ale tavii de muffins inainte de a o introduce in cuptor; astfel mufins se vor coace uniform.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Tort Dobos
4
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Chec cu ciocolata
5
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache