Muffins cu Portocale

Complexitate
redusa
Muffins cu Portocale

Ingrediente

  • -100 g unt, minim 80 % grasime
  • -200 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -100 ml zeama portocale
  • -coaja de portocala rasa, dupa gust
  • -100 g lapte batut
  • -2 oua
  • -50 g stafide
  • -320 g faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -zahar pudra, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama si coaja de portocala, laptele batut, ouale si stafidele. Omogenizati cu un tel, dar nu bateti.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt.

Turnati ingredientele lichide peste faina si amestecati usor cu o lingura, doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.

Puneti circa 2 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.
Va recomand acesti muffins cu portocale, cu o textura umeda si foarte aromati. Daca respectati intocmai modul de preparare descris, veti obtine o pufosenie de muffins, cum rar ati mai vazut.
Se pot pastra pana la 1 saptamana, fara sa se intareasca sau sa-si piarda calitatile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare
4
Dulciuri

Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare

Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura...

Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare
Tort de mere caramelizate
5
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia