Muffins cu Portocale

Complexitate
redusa
Muffins cu Portocale

Ingrediente

  • -100 g unt, minim 80 % grasime
  • -200 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -100 ml zeama portocale
  • -coaja de portocala rasa, dupa gust
  • -100 g lapte batut
  • -2 oua
  • -50 g stafide
  • -320 g faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -zahar pudra, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama si coaja de portocala, laptele batut, ouale si stafidele. Omogenizati cu un tel, dar nu bateti.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt.

Turnati ingredientele lichide peste faina si amestecati usor cu o lingura, doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.

Puneti circa 2 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.
Va recomand acesti muffins cu portocale, cu o textura umeda si foarte aromati. Daca respectati intocmai modul de preparare descris, veti obtine o pufosenie de muffins, cum rar ati mai vazut.
Se pot pastra pana la 1 saptamana, fara sa se intareasca sau sa-si piarda calitatile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
5
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Parteneri
Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri