Muffins cu Portocale

Postat pe: 18-01-2013
(2)

Ingrediente

100 g unt, minim 80 % grasime
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 ml zeama portocale
coaja de portocala rasa, dupa gust
100 g lapte batut
2 oua
50 g stafide
320 g faina
1 lingurita praf de copt
zahar pudra, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama si coaja de portocala, laptele batut, ouale si stafidele. Omogenizati cu un tel, dar nu bateti.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt.

Turnati ingredientele lichide peste faina si amestecati usor cu o lingura, doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.

Puneti circa 2 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.
Va recomand acesti muffins cu portocale, cu o textura umeda si foarte aromati. Daca respectati intocmai modul de preparare descris, veti obtine o pufosenie de muffins, cum rar ati mai vazut.
Se pot pastra pana la 1 saptamana, fara sa se intareasca sau sa-si piarda calitatile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muffins cu Portocale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  23.01.2013 17:00:00

Ellyjudith, mi-a fost dor de tine ! Te ajut cu draga inima ca sa-ti faci lapte batut in casa: la 230-250 ml lapte pui 1 lingura de suc proaspat de lamaie( se poate pune si otet alimentar de 9 grade- incolor) si lasi 5 minute. Amesteci si ai lapte batut pe care il poti folosi la prajituri.
Te imbratisej cu drag,
Lucia

ellyjudith
•  22.01.2013 16:28:36

lucia as vrea sa fac si eu aceaste delicioase muffins,dar pe aici pe la noi nu gasesc lapte batut.ai putea sa imi spui cu ce il pot inlocui.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muffins cu Portocale