Se separa ouale, albusurile se bat cu zaharul pana se face ca o bezea. Adaugam galbenusurile, zeama si coaja de portocala batem cu mixerul iar apoi adaugam untul topit(racit) si laptele.
Amestecam praful de copt si faina si le cernem deasupra compozitiei. Amestecam cu ajutorul unui tel pana ce se incorporeaza toata faina.
Compozitia obtinuta o punem cu ajutorul unei linguri in tava speciala tapetata cu hartiutele pentru copt. Se coc la cuptor la temperatura medie.
Eu le-am decorat cu gratar de ciocolata alba . . . dar se pot servi si simple
Sunt delicioase! ! !
Am incercat prima data aceasta prajitura acum 2 ani pentru Craciun si sincer nu prea mi-a iesit. Era super buna la gust dar...
Prajitura Valurile DunariiDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii