Muffins cu Mere si Scortisoara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou batut
  • 40 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 50 gr unt moale
  • 150 gr faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 mere mici si tocate marunt
  • zahar maro
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pregateste o tava de 6 muffins cu cite o chesa de hirtie cerata si se incalzeste cuptorul la 200 gr C

Se amesteca oul, zaharul, laptele si untul moaleintr-un vas. Apoi se cerne faina deasupra, praful de copt, sarea si scortisoara, se adauga merele tocate(nu rase) si se amesteca bine.

Se imparte compozitia intre cele 6 chese, deasupra se pune un praf de zahar maro amestecat cu putina scortisoara.

Se introduce apoi la cuptor pentru aprox 30-35 de minute sau pina devin aurii spre maroniu. Se lasa la racit. Se pot consuma reci la temp camerei sau caldute cu ceai
Atentie, aluatul nu trebuie amestecat prea mult, el trebuie sa aibe un aspect usor cu cocoloase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa