Muffins cu inima de caramel

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru 12 buc avem nevoie:
10 caramele cu unt(60 g)
130 g ciocolata cu lapte
150 g zahar
1 praf sare
1 plic zahar vanilat
6 linguri ulei
2 linguri iaurt
2 oua
2 linguri rom brun
200 g faina
2 lingurite praf de

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius.
Se tapeteaza cu suporturi de hartie formele de muffins(briose)
Se toaca caramelele .
Se topeste ciocolata la bain-marie.
Intr-un bol mai mare se bate uleiul cu iaurtul,zaharul,zaharul vanilat si sarea.
Se inglobeaza incet ciocolata topita si racorita,urmata de oua si rom.
Se adauga apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se pun 2/3 din cantitatea de caramele si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in forme pana la ½ din inaltimea fiecareia si se repartizeaza deasupra restul de caramele.
Se dau la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru 25-30 min.
Se scot formele din cuptor.
Se lasa formele sa se racoreasca 5 min,apoi se scot briosele si se lasa sa se raceasca bine.

Daca nu aveti forma speciala de muffins(briose) cu mai multe adancituri,suprapuneti 2 suporturi de hartie,asezati-le intr- o tava si turnati in fiecare o cantitate mica de aluat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muffins cu inima de caramel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  25.02.2010 19:38:38

Strumph, te asigur ca sunt foarte bune, iar caramelele raman moi, usor cremoase.

strumph
•  24.02.2010 23:59:39

cred ca sunt delicioase

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muffins cu inima de caramel