Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devine o crema albicioasa, se adauga apoi sare, praful de copt, uleiul, laptele si la sfarsit faina. Rezulta un aluat mai gros ca smantana.
Se pregatesc formele de muffins, se tapeteaza cu ulei si faina, se pun hartiutele speciale pentru muffins, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se pun 5-6 fructe de padure si se acopera cu aluat.
Se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit.
Cand sunt reci se glazureaza si se decoreaza cu ciocolata topita.
Ppentru glazura va zic ce am folosit: aveam de la un tort ramasa pasta de zahar, am dat-o pe razatoarea mare am adaugat putina apa si am incalzit-o putin ca sa se topeasca pasta de zahar, si asa a rezultat o glazura numai buna de pus pe muffins).
Daca nu aveti pasta de zahar ca in cazul meu puteti folosi zahar pudra amestecat cu apa calduta (mi se pare ca am o reteta de glazura de zahar am sa revin cu ea).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii