Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devine o crema albicioasa, se adauga apoi sare, praful de copt, uleiul, laptele si la sfarsit faina. Rezulta un aluat mai gros ca smantana.
Se pregatesc formele de muffins, se tapeteaza cu ulei si faina, se pun hartiutele speciale pentru muffins, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se pun 5-6 fructe de padure si se acopera cu aluat.
Se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit.
Cand sunt reci se glazureaza si se decoreaza cu ciocolata topita.
Ppentru glazura va zic ce am folosit: aveam de la un tort ramasa pasta de zahar, am dat-o pe razatoarea mare am adaugat putina apa si am incalzit-o putin ca sa se topeasca pasta de zahar, si asa a rezultat o glazura numai buna de pus pe muffins).
Daca nu aveti pasta de zahar ca in cazul meu puteti folosi zahar pudra amestecat cu apa calduta (mi se pare ca am o reteta de glazura de zahar am sa revin cu ea).
Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii