Muffins cu Fructe de Padure, Glazura si Ciocolata

Postat pe: 24-06-2013
(0)

Ingrediente

280 gr faina
3 oua
150gr zahar
un plic praf de copt
un praf sare
un pahar de plastic (de unica folosinta) cu ulei
un pahar lapte
fructe de padure, (eu am mai adaugat putina faina la sfarsit, depinde de tipul de faina folosit)
glazura de zahar (pasta de zahar dizolvata in apa)
ciocolata topita

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devine o crema albicioasa, se adauga apoi sare, praful de copt, uleiul, laptele si la sfarsit faina. Rezulta un aluat mai gros ca smantana.

Se pregatesc formele de muffins, se tapeteaza cu ulei si faina, se pun hartiutele speciale pentru muffins, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se pun 5-6 fructe de padure si se acopera cu aluat.

Se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit.

Cand sunt reci se glazureaza si se decoreaza cu ciocolata topita.

Ppentru glazura va zic ce am folosit: aveam de la un tort ramasa pasta de zahar, am dat-o pe razatoarea mare am adaugat putina apa si am incalzit-o putin ca sa se topeasca pasta de zahar, si asa a rezultat o glazura numai buna de pus pe muffins).

Daca nu aveti pasta de zahar ca in cazul meu puteti folosi zahar pudra amestecat cu apa calduta (mi se pare ca am o reteta de glazura de zahar am sa revin cu ea).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muffins cu Fructe de Padure, Glazura si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muffins cu Fructe de Padure, Glazura si Ciocolata