Mucenici moldovenesti

Descopera reteta traditionala de mucenici moldovenesti, deliciosi si aromati, perfecti pentru a sarbatori Ziua Sfintilor 40 de Mucenici! Aceste deserturi pufoase, in forma de opt, sunt imbibate in sirop de miere si presarate cu nuca macinata, oferindu-ti un gust autentic si inconfundabil.

Portii
11
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • 4 oua
  • 14 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte dulce
  • 50 g unt topit
  • 650 g faina
  • 175 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 100 g nuca maruntita
  • 3-4 linguri miere
  • 200 ml apa
  • esenta vanilie
  • esenta lamaie(coaja de lamaie)
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se amesteca drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 2 lingurite zahar si 3-4 linguri de faina. Am pus aceasta compozitie in mijlocul fainii din vas si am lasat-o sa creasca.
Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare.Am incalzit putin laptele.Am topit untul.
Peste maiaua crescuta, am adaugat ouale mixate si laptele, amestecand putin cate putin si din faina. Am adaugat si esenta si am framantat putin aluatul adaugand si untul topit si uleiul. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.
Am rupt bilute din aluat pe care le-am intins in suluri subtiri, am impletit sulurile 2 cate 2, am format un cerc si apoi un opt. Am asezat mucenicii in tava cu hartie de copt, am uns cu pensula fiecare mucenic cu ou batut si am introdus tava in cuptorul incins, la foc mediu pana s-au rumenit.
Am scos tava din cuptor si am pregatit siropul. Intr-un vas, am pus apa, 100 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de vanilie si lamaie.
Am introdus fiecare mucenic in sirop, apoi cu ajutorul unei pensule, am intins miere pe partea superioara si apoi nuca maruntita.

Daca v-a placut reteta nostra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: mucenici umpluti, mucenici de post sau mucenici muntenesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Tort festiv pentru Paste
Bucataras.RO

Tort festiv pentru Paste

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...

Tort festiv pentru Paste
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala