Moelleux au Chocolate

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

(pentru 8 portii)
300 g ciocolata amaruie
6 oua la temperatura camerei
200 g zahar
150 g unt topit si racit
1 lingura de rom sau alt alcool aromat
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se topeste ciocolata la bain-marie. Intr-un vas suficient de mare amestecati cu mixerul zaharul cu doua oua intregi si 4 galbenusuri pana ii tripleaza volumul si consistenta este suficient de tare.

Adaugati alcoolul si esenta, amestecati cu mixerul inca 30 secunde. Adaugati ciocolata putin cate putin amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia, apoi puteti adauga si untul la fel putin cate putin.

Se bat cu mixerul cele 4 albusuri pana se fac spuna nu foarte tare insa. Incorporati cu grija albusurile batute in compozitia de ciocolata folositnd o spatula de cauciuc sau plastic. Se unge unge cu unt o forma rotunda cam cu diametrul de 26 cm sau puteti pune in mai multe forme micute, se baga la cuptor si se lasa cam 30 minute, pentru formele mai mici se tine mai putin in cuptor.

Este gata cand s-a format o crusta. Ela va creste mult in cuptor dar la scoatere se va retrage putin formand crusta respective. Inainte de a fi scos din forma trebuie lasat sa se raceasca zece minute.
Se poate servi cald cu inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Moelleux au Chocolate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Moelleux au Chocolate