Se topeste ciocolata la bain-marie. Intr-un vas suficient de mare amestecati cu mixerul zaharul cu doua oua intregi si 4 galbenusuri pana ii tripleaza volumul si consistenta este suficient de tare.
Adaugati alcoolul si esenta, amestecati cu mixerul inca 30 secunde. Adaugati ciocolata putin cate putin amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia, apoi puteti adauga si untul la fel putin cate putin.
Se bat cu mixerul cele 4 albusuri pana se fac spuna nu foarte tare insa. Incorporati cu grija albusurile batute in compozitia de ciocolata folositnd o spatula de cauciuc sau plastic. Se unge unge cu unt o forma rotunda cam cu diametrul de 26 cm sau puteti pune in mai multe forme micute, se baga la cuptor si se lasa cam 30 minute, pentru formele mai mici se tine mai putin in cuptor.
Este gata cand s-a format o crusta. Ela va creste mult in cuptor dar la scoatere se va retrage putin formand crusta respective. Inainte de a fi scos din forma trebuie lasat sa se raceasca zece minute.
Se poate servi cald cu inghetata de vanilie.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.M-am inspirat de pe blogul lui Adi Hadean pentru aceasta varianta de crema pentru tiramisu. De obicei, fac crema doar cu...
Desert TiramisuO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii