Se topeste ciocolata la bain-marie. Intr-un vas suficient de mare amestecati cu mixerul zaharul cu doua oua intregi si 4 galbenusuri pana ii tripleaza volumul si consistenta este suficient de tare.
Adaugati alcoolul si esenta, amestecati cu mixerul inca 30 secunde. Adaugati ciocolata putin cate putin amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia, apoi puteti adauga si untul la fel putin cate putin.
Se bat cu mixerul cele 4 albusuri pana se fac spuna nu foarte tare insa. Incorporati cu grija albusurile batute in compozitia de ciocolata folositnd o spatula de cauciuc sau plastic. Se unge unge cu unt o forma rotunda cam cu diametrul de 26 cm sau puteti pune in mai multe forme micute, se baga la cuptor si se lasa cam 30 minute, pentru formele mai mici se tine mai putin in cuptor.
Este gata cand s-a format o crusta. Ela va creste mult in cuptor dar la scoatere se va retrage putin formand crusta respective. Inainte de a fi scos din forma trebuie lasat sa se raceasca zece minute.
Se poate servi cald cu inghetata de vanilie.
Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...
Clatite din aluat de negresaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii