Moelleux au Chocolate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Moelleux au Chocolate

Ingrediente

  • (pentru 8 portii)
  • - 300 g ciocolata amaruie
  • - 6 oua la temperatura camerei
  • - 200 g zahar
  • - 150 g unt topit si racit
  • - 1 lingura de rom sau alt alcool aromat
  • - 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie. Intr-un vas suficient de mare amestecati cu mixerul zaharul cu doua oua intregi si 4 galbenusuri pana ii tripleaza volumul si consistenta este suficient de tare.

Adaugati alcoolul si esenta, amestecati cu mixerul inca 30 secunde. Adaugati ciocolata putin cate putin amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia, apoi puteti adauga si untul la fel putin cate putin.

Se bat cu mixerul cele 4 albusuri pana se fac spuna nu foarte tare insa. Incorporati cu grija albusurile batute in compozitia de ciocolata folositnd o spatula de cauciuc sau plastic. Se unge unge cu unt o forma rotunda cam cu diametrul de 26 cm sau puteti pune in mai multe forme micute, se baga la cuptor si se lasa cam 30 minute, pentru formele mai mici se tine mai putin in cuptor.

Este gata cand s-a format o crusta. Ela va creste mult in cuptor dar la scoatere se va retrage putin formand crusta respective. Inainte de a fi scos din forma trebuie lasat sa se raceasca zece minute.
Se poate servi cald cu inghetata de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate