Mix de Fructe cu Orez

Complexitate
redusa
Mix de Fructe cu Orez

Ingrediente

  • pere - 1 buc
  • mere - 1 buc
  • capsuni - 10 buc (mari)
  • cirese - o mina
  • portocale - 1 buc (mare)
  • ghimbir proaspat - 3 feliute taiate mici
  • unt - 75 g
  • miere - 3 linguri
  • dulceata de cirese - 2 linguri
  • vin alb - 100 ml
  • scortisoara pulbere - 1 virf
  • orez prefiert - 1 ceasca
  • stafide - 1/2 ceasca
  • catina uscata - 1 lingura
  • mente - optional

Mod de preparare

Untul se topeste in tigaia incinsa in prealabil, se adauga pe rind in functie de textura fructele, apoi mierea, dulceata, se asezoneaza cu scortisoara, se adauga si vinul si se lasa sa se reduca functie de preferinte.

Se adauga la sfirsit orezul prefiert si se mai lasa citeva minute.

Se lasa la racit si se serveste decorind cu citeva frunze de menta (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Romania

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci