Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50 g zahăr. Mixăm până obținem o bezea. Peste gălbenușuri punem 50 g de zahăr si 1 lingură de esență de vanilie. Mixăm până gălbenușurile își triplează volumul și se deschid la culoare. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul iar apoi cernem amestecul de două ori. Adăugăm treptat amestecul de făina și amidon peste gălbenușuri. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu mișcări largi folosind o lingură de lemn. După câteva linguri compoziția se îngroșă. Pentru a fluidiza compoziția trebuie să adăugăm 2 linguri de bezea și să amestecăm cu mișcări largi.
Adăugăm toată făina cu grijă, punând cate 1 lingură și amestecăm usor. După ce am pus toata făina trebuie să încorporăm ușor și bezeaua. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu grijă. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Introducem aluatul într-un poș și formăm cilindri. Introducem pișcoturile în cuptorul preîncălzit la 170 grade C.
Coacem pișcoturile aproximativ 15 minute până se rumenesc puțin și uniform. Între timp ne apucăm de crema de vanilie. Punem într-o oală micî smântâna lichidă pentru frișcă, laptele și 1 lingură de esentă de vanilie. Punem oala la foc mediu până amestecul este fierbinte. Nu trebuie să fiarbă, doar să fie fierbinte. Într-ul bol separat, punem ouăle, zahărul, sarea și făina. Mixăm până se omegenizeaza. Când amestecul este fierbinte îl luăm de pe foc și îl turnăm peste amestecul de ouă. Amestecăm până se omogenizează. Punem compoziția în craticioară și o mai lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute până se îngroasă. Amestecăm încontinuu cu telul.
Luăm de pe foc, acoperim suprafata cremei cu o hârtie de copt sau folie pentru prospetime și o lăsăm să se răcească. Pentru crema de ciocolată trebuie să punem într-o cracticioară smântâna pentru frișcă și zahăarul la foc mediu. Rupem ciocolata în bucătele mici. Când smântâna este foarte fierbinte, luăm craticioara de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm cu un tel pana se topește complet. Lăsăm aproximativ 5 minute să se răcească.
Asamblare: Luăm 6 pișcoturi și le înmuiem în crema de ciocolată. Le asezăm pe un grătar și le lăsăm să se întărească. Le punem în frigider pentru 10 minute. Punem crema rămasă de ciocolată pentru 10 minute la frigider. Luăm celalate 6 pișcoturi iar dacă vreți puteți să scobiți interiorul pișcoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o linguriță le-am însiropat cu cafea. Nu puneți multă cafea pentru că se înmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie într-un poș și umplem pișcoturile. Peste pișcoturile umplute punem pișcoturile glazurate cu ciocolatș. Scoatem crema de cicolata din frigider și o mixăm până se deschide la culoare și se îngroașă. O punem din nou în frigider pentru 5 minute. Ornăm pișcoturile cu crema de vanilie si crema de ciocolată rămasă. Deasupra am pus ciocolată rasă. Sper sa va placa, aceasta este alternativa mea la Tiramisu reţetă originală.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO reteta usoara pe care si politistul Godina o poate prepara fara prea multe batai de cap.
Cornuri Godina cu nuca si dulceata de pruneNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii