Mini Tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mini Tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata

Ingrediente

  • Pișcoturi:
  • 3 ouă
  • 30 g amidon
  • 100 g zahăr
  • 60 g făină
  • Cremă de vanilie:
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 300 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g făină
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Cremă de ciocolată
  • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • Pentru însiropat pișcoturi:
  • 75 ml cafea solubilă preparată

Mod de preparare

Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50 g zahăr. Mixăm până obținem o bezea. Peste gălbenușuri punem 50 g de zahăr si 1 lingură de esență de vanilie. Mixăm până gălbenușurile își triplează volumul și se deschid la culoare. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul iar apoi cernem amestecul de două ori. Adăugăm treptat amestecul de făina și amidon peste gălbenușuri. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu mișcări largi folosind o lingură de lemn. După câteva linguri compoziția se îngroșă. Pentru a fluidiza compoziția trebuie să adăugăm 2 linguri de bezea și să amestecăm cu mișcări largi.

Adăugăm toată făina cu grijă, punând cate 1 lingură și amestecăm usor. După ce am pus toata făina trebuie să încorporăm ușor și bezeaua. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu grijă. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Introducem aluatul într-un poș și formăm cilindri. Introducem pișcoturile în cuptorul preîncălzit la 170 grade C.

Coacem pișcoturile aproximativ 15 minute până se rumenesc puțin și uniform. Între timp ne apucăm de crema de vanilie. Punem într-o oală micî smântâna lichidă pentru frișcă, laptele și 1 lingură de esentă de vanilie. Punem oala la foc mediu până amestecul este fierbinte. Nu trebuie să fiarbă, doar să fie fierbinte. Într-ul bol separat, punem ouăle, zahărul, sarea și făina. Mixăm până se omegenizeaza. Când amestecul este fierbinte îl luăm de pe foc și îl turnăm peste amestecul de ouă. Amestecăm până se omogenizează. Punem compoziția în craticioară și o mai lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute până se îngroasă. Amestecăm încontinuu cu telul.

Luăm de pe foc, acoperim suprafata cremei cu o hârtie de copt sau folie pentru prospetime și o lăsăm să se răcească. Pentru crema de ciocolată trebuie să punem într-o cracticioară smântâna pentru frișcă și zahăarul la foc mediu. Rupem ciocolata în bucătele mici. Când smântâna este foarte fierbinte, luăm craticioara de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm cu un tel pana se topește complet. Lăsăm aproximativ 5 minute să se răcească.

Asamblare: Luăm 6 pișcoturi și le înmuiem în crema de ciocolată. Le asezăm pe un grătar și le lăsăm să se întărească. Le punem în frigider pentru 10 minute. Punem crema rămasă de ciocolată pentru 10 minute la frigider. Luăm celalate 6 pișcoturi iar dacă vreți puteți să scobiți interiorul pișcoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o linguriță le-am însiropat cu cafea. Nu puneți multă cafea pentru că se înmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie într-un poș și umplem pișcoturile. Peste pișcoturile umplute punem pișcoturile glazurate cu ciocolatș. Scoatem crema de cicolata din frigider și o mixăm până se deschide la culoare și se îngroașă. O punem din nou în frigider pentru 5 minute. Ornăm pișcoturile cu crema de vanilie si crema de ciocolată rămasă. Deasupra am pus ciocolată rasă. Sper sa va placa, aceasta este alternativa mea la Tiramisu reţetă originală.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti