1.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul sau untul apoi se incorporeaza in bezea.
Se adauga pesmetul amestecat cu nuca maruntita si praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul de oua.
2.Se ung formele cu unt topit apoi se toarna amestecul de mai sus,in fiecare forma,lasand 1 cm gol,pentru a avea loc sa creasca.Se dau formele la copt timp de 15 minute la fooc iute,apoi se reduce temperatura un pic si se mai lasa 5 sau 10 minute,pana ce prajiturelele sunt usor rumenite.
3.Apa cu zaharul pentru sirop se dau in cateva clocote pentru a se topi zaharul apoi se adauga esenta si se lasa sa se racoreasca un pic.
Se scot prajiturelele din forme si cat sunt calde se insiropeaza cu sirop cald(se toarna deasupra lor sirop cu ajutorul unei linguri).Se dau la rece apoi se glazureaza cu ciocolata mentolata topita si se mai dau 10 minute la rece.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii