Mini Amandine

Complexitate
medie
Mini Amandine

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 6 linguri apa fierbinte
  • esenta rom
  • Siropul:
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 plic cappucino vanilie/ciocolata
  • Crema:
  • 1 pachet Rama
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • Glazura:
  • 2 linguri unt/margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • esenta rom

Mod de preparare

Amandinele sunt niste prajituri arhicunoscute si apreciate, dar sunt mult mai gustoase daca sunt facute in casa! :)
Cum le fac eu:

Blatul:
Albusurile batute spuma cu zaharul se amesteca cu galbenusurile, unul cate unul, uleiul, praful de copt stins cu apa fierbinte, esenta de rom, faina cernuta, cacao. Se amesteca usor. Se intinde intr-o tava tapetata in prealabil cu un strop de ulei si hartie de copt. Se da la cuptor pentru maxim 30 minute. Dupa 20' putem face verificarea cu scobitoarea!

Siropul:
Se fierb toate la foc mic, se lasa la racit.

Crema:
Margarina se amesteca cu zaharul, se pun galbenusurile, cacaua si se amesteca cu mixerul bine de tot. Se da la rece pana la asamblare.

Glazura:
Se amesteca toate impreuna pana la dizolvarea completa a zaharului.

Asamblare:
Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza fiecare parte (siropul sa fie rece), se pune crema intre cele 2 parti, se aseaza glazura. Se da la frigider.

Pofta mare!
Obligatoriu, rece! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie