Amandinele sunt niste prajituri arhicunoscute si apreciate, dar sunt mult mai gustoase daca sunt facute in casa! :)
Cum le fac eu:
Blatul:
Albusurile batute spuma cu zaharul se amesteca cu galbenusurile, unul cate unul, uleiul, praful de copt stins cu apa fierbinte, esenta de rom, faina cernuta, cacao. Se amesteca usor. Se intinde intr-o tava tapetata in prealabil cu un strop de ulei si hartie de copt. Se da la cuptor pentru maxim 30 minute. Dupa 20' putem face verificarea cu scobitoarea!
Siropul:
Se fierb toate la foc mic, se lasa la racit.
Crema:
Margarina se amesteca cu zaharul, se pun galbenusurile, cacaua si se amesteca cu mixerul bine de tot. Se da la rece pana la asamblare.
Glazura:
Se amesteca toate impreuna pana la dizolvarea completa a zaharului.
Asamblare:
Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza fiecare parte (siropul sa fie rece), se pune crema intre cele 2 parti, se aseaza glazura. Se da la frigider.
Pofta mare!
Obligatoriu, rece! :)
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii