Se amesteca toate ingredientele, in afara de faina care se puna la sfarsit. Nu se pune toata deoadata, asa vedem daca mai este nevoie sa adaugam in plus de cat este cant. In reteta (depinde de cat absoarbe faina care folosim). Aluatul trebuie sa fie nelipicios si omogen. Se framanta circa 5 minute pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer. Se acopera aluatul (in forma de bila) cu un bol si se lasa 30 minute. Se intinde cu facaletul o foaie destul de subtire si se taie in forma dreptunghiulara cu doua taieturi in mijloc. Se prajesc in ulei suficient de cald. Se scot pe un servet de hartie sa se scurga de ulei. Se pudreaza cand se racesc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii