Mielusel Dulce de Pasti

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Mielusel Dulce de Pasti

Ingrediente

  • - 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 160 g faina alba de grau tip 000 proaspat cernuta
  • - 2 oua mari
  • - 110 g zahar tos (se cantareste zaharul astfel incat sa aveti 55 g zahar intr-un bol si 55 g zahar in alt bol)
  • - 10 g zahar vanilat
  • un praf de sare
  • - 5 g praf de copt
  • - cateva linguri cu lapte
  • - unt pentru untarea formei de copt
  • - pesmet pentru tapetarea formei de copt
  • - zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

- Se mixeaza untul intr-un bol pana dobandeste o consistenta cremoasa.
- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza la frigider pana vor fi folosite.
- Galbenusurile se mixeaza cu 55 g zahar pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa, deschisa la culoare iar zaharul s-a topit. Se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare pana zaharul s-a topit complet.

- Galbenusurile pregatite se adauga treptat (in 5 - 6 prize) peste untul mixat. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Albusurile se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) pana compozitia dobandeste consistenta unei spume. Se adauga treptat 55 g zahar si se mixeaza compozitia in continuare pana se topeste zaharul.

- Amestecul de galbenusuri, zahar si unt se incorporeaza treptat (nu mai mult de cantitatea cuprinsa intr-o lingura o data) cu ajutorul unei spatule, in compozitia de albusuri mixate cu zahar. Se amesteca usor pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Faina proaspat cernuta se amesteca intr-un bol cu praful de copt.
- Se incorporeaza treptat faina "in ploaie" in amestecul obtinut, omogenizand compozitia cu ajutorul unei spatule (nu prin amestecare ci prin rasturnare de jos in sus). Daca este necesar (compozitia obtinuta este prea consistenta) adaugati putin lapte (eu am adaugat 4 linguri cu lapte) si omogenizati apoi amestecul.

- Se desface forma de copt si se unge fiecare parte cu putin ulei apoi se tapeteaza cu pesmet. Se monteaza forma de copt.

- Cu ajutorul unei linguri cu coada lunga se pune compozitia in forma (daca forma pe care o folositi este mai mica decat cea pe care am folosit-o eu, puteti coace o parte din compozitie intr-o alta forma mai mica). In cuptor compozitia creste (aproximativ 5 - 6 cm din inaltimea formei - asigurati-va ca are suficient loc).

- Se aseaza forma de copt vertical in tava mare a cuptorului.
- Se coace in cuptorul preincalzit, la foc minim timp de 45 de minute.
- Se scoate forma din cuptor, se inveleste intr-un prosop mare, se aseaza orizontal si se lasa astfel sa se raceasca.

- Se desface forma de copt cu grija si se lasa mieluselul sa se raceasca in forma (asezata orizontal) timp de o ora.
- Dupa racire completa se adauga la suprafata zahar pudra cernut prin sita.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru un mielusel.
Aveti nevoie de o forma speciala pentru copt (mielusel).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce