Mielusel Dulce de Pasti

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Mielusel Dulce de Pasti

Ingrediente

  • - 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 160 g faina alba de grau tip 000 proaspat cernuta
  • - 2 oua mari
  • - 110 g zahar tos (se cantareste zaharul astfel incat sa aveti 55 g zahar intr-un bol si 55 g zahar in alt bol)
  • - 10 g zahar vanilat
  • un praf de sare
  • - 5 g praf de copt
  • - cateva linguri cu lapte
  • - unt pentru untarea formei de copt
  • - pesmet pentru tapetarea formei de copt
  • - zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

- Se mixeaza untul intr-un bol pana dobandeste o consistenta cremoasa.
- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza la frigider pana vor fi folosite.
- Galbenusurile se mixeaza cu 55 g zahar pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa, deschisa la culoare iar zaharul s-a topit. Se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare pana zaharul s-a topit complet.

- Galbenusurile pregatite se adauga treptat (in 5 - 6 prize) peste untul mixat. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Albusurile se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) pana compozitia dobandeste consistenta unei spume. Se adauga treptat 55 g zahar si se mixeaza compozitia in continuare pana se topeste zaharul.

- Amestecul de galbenusuri, zahar si unt se incorporeaza treptat (nu mai mult de cantitatea cuprinsa intr-o lingura o data) cu ajutorul unei spatule, in compozitia de albusuri mixate cu zahar. Se amesteca usor pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Faina proaspat cernuta se amesteca intr-un bol cu praful de copt.
- Se incorporeaza treptat faina "in ploaie" in amestecul obtinut, omogenizand compozitia cu ajutorul unei spatule (nu prin amestecare ci prin rasturnare de jos in sus). Daca este necesar (compozitia obtinuta este prea consistenta) adaugati putin lapte (eu am adaugat 4 linguri cu lapte) si omogenizati apoi amestecul.

- Se desface forma de copt si se unge fiecare parte cu putin ulei apoi se tapeteaza cu pesmet. Se monteaza forma de copt.

- Cu ajutorul unei linguri cu coada lunga se pune compozitia in forma (daca forma pe care o folositi este mai mica decat cea pe care am folosit-o eu, puteti coace o parte din compozitie intr-o alta forma mai mica). In cuptor compozitia creste (aproximativ 5 - 6 cm din inaltimea formei - asigurati-va ca are suficient loc).

- Se aseaza forma de copt vertical in tava mare a cuptorului.
- Se coace in cuptorul preincalzit, la foc minim timp de 45 de minute.
- Se scoate forma din cuptor, se inveleste intr-un prosop mare, se aseaza orizontal si se lasa astfel sa se raceasca.

- Se desface forma de copt cu grija si se lasa mieluselul sa se raceasca in forma (asezata orizontal) timp de o ora.
- Dupa racire completa se adauga la suprafata zahar pudra cernut prin sita.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru un mielusel.
Aveti nevoie de o forma speciala pentru copt (mielusel).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti