Se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se adauga laptele, galbenusurile si faina. Dupa ce s-a omogenizat, se lasa la crescut.
Intre timp pt. crema se freaca spuma margarina cu zaharul. Dupa ce a crescut bine aluatul se ia o bucata din care se intinde o foaie, se unge cu o parte din crema, se ruleaza si se taie felii de un deget latime. Se procedeaza asa cu tot aluatul si crema, apoi se mai lasa la dospit o ora. Apoi se baga la cuptor la foc mediu pana devin rumenii. Se scot pe o tava si se insiropeaza cu sirop din apa fierbinte si zahar vanilat. Se acopera cu un prosop pana se absoarbe siropul.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii