Melcisori cu Cocos

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

400 gr faina
250 gr Rama (sau unt)
300 gr zahar
4 oua
10 gr drojdie
1 lingurita zahar
1 praf de sare
1 plic praf de copt
50 ml lapte
100 gr nuca cocos

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam 1 lingurita zahar, 1 praf sare si 10 gr drojdie. Lasam sa dospeasca aceasta maia. In acest timp lucram 400 gr faina cu cei 250 gr Rama, adaugam cele 4 galbenusuri de ou, maiaua dospita si 1 plic de praf de copt. Framantam bine acest aluat pana devine omogen si il lasam la dospit pentru circa 30 minute la loc caldut.

Preparam acum umplutura in urmatorul fel : albusurile de la cele 4 oua le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi adaugam la el treptat cei 300 gr zahar si cocosul razuit.

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in patru parti egale. Fiecare parte o intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat un pic de faina sub forma de dreptunghi.

Aluatul intins trebuie sa aibe grosimea unei lame de cutit Fiecare parte intinsa se va unge cu umplutura de cocos apoi se ruleaza cat mai strans. Obtinem astfel 4 sucituri umplute. Fiecare sucitura se va felia in felii de circa 2 cm grosime si aceste felii le vom pune intr-o tava bine unsa si tapetata in asa fel incat sa ramana un pic de spatiu intre ele deoarece in timpul coacerii ele mai cresc.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si rulourile se coc la foc temperat pana devin rozalii. Se scot din cuptor si se lasa la racit in tava. Se scot apoi, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf in care am pus 1 plic de zahar vanilat macinat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Melcisori cu Cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  29.11.2008 03:07:25

Cuibul de viespi ..... super buni . De Craciun vreau sa ii fac si eu .

Multumesc Lucia , mereu esti draguta . Pupice

lucia_bp
•  28.11.2008 17:32:26

Ceva in genul acesta pregatesc "cuibul de viespi",fara cocos,cu o alta umplutura,dar sunt nemaipomeniti si nu mai raman pe a doua zi.
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Melcisori cu Cocos