Melcisori cu Cocos

Complexitate
redusa
Melcisori cu Cocos

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 250 gr Rama (sau unt)
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 100 gr nuca cocos

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam 1 lingurita zahar, 1 praf sare si 10 gr drojdie. Lasam sa dospeasca aceasta maia. In acest timp lucram 400 gr faina cu cei 250 gr Rama, adaugam cele 4 galbenusuri de ou, maiaua dospita si 1 plic de praf de copt. Framantam bine acest aluat pana devine omogen si il lasam la dospit pentru circa 30 minute la loc caldut.

Preparam acum umplutura in urmatorul fel : albusurile de la cele 4 oua le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi adaugam la el treptat cei 300 gr zahar si cocosul razuit.

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in patru parti egale. Fiecare parte o intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat un pic de faina sub forma de dreptunghi.

Aluatul intins trebuie sa aibe grosimea unei lame de cutit Fiecare parte intinsa se va unge cu umplutura de cocos apoi se ruleaza cat mai strans. Obtinem astfel 4 sucituri umplute. Fiecare sucitura se va felia in felii de circa 2 cm grosime si aceste felii le vom pune intr-o tava bine unsa si tapetata in asa fel incat sa ramana un pic de spatiu intre ele deoarece in timpul coacerii ele mai cresc.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si rulourile se coc la foc temperat pana devin rozalii. Se scot din cuptor si se lasa la racit in tava. Se scot apoi, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf in care am pus 1 plic de zahar vanilat macinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
4
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
5
Carte de bucate

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia