Melcisori cu Cocos

Complexitate
redusa
Melcisori cu Cocos

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 250 gr Rama (sau unt)
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 100 gr nuca cocos

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam 1 lingurita zahar, 1 praf sare si 10 gr drojdie. Lasam sa dospeasca aceasta maia. In acest timp lucram 400 gr faina cu cei 250 gr Rama, adaugam cele 4 galbenusuri de ou, maiaua dospita si 1 plic de praf de copt. Framantam bine acest aluat pana devine omogen si il lasam la dospit pentru circa 30 minute la loc caldut.

Preparam acum umplutura in urmatorul fel : albusurile de la cele 4 oua le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi adaugam la el treptat cei 300 gr zahar si cocosul razuit.

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in patru parti egale. Fiecare parte o intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat un pic de faina sub forma de dreptunghi.

Aluatul intins trebuie sa aibe grosimea unei lame de cutit Fiecare parte intinsa se va unge cu umplutura de cocos apoi se ruleaza cat mai strans. Obtinem astfel 4 sucituri umplute. Fiecare sucitura se va felia in felii de circa 2 cm grosime si aceste felii le vom pune intr-o tava bine unsa si tapetata in asa fel incat sa ramana un pic de spatiu intre ele deoarece in timpul coacerii ele mai cresc.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si rulourile se coc la foc temperat pana devin rozalii. Se scot din cuptor si se lasa la racit in tava. Se scot apoi, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf in care am pus 1 plic de zahar vanilat macinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert gogosi cu flori de salcam
Bucataras.RO

Desert gogosi cu flori de salcam

Am vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste...

Desert gogosi cu flori de salcam
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti