Marvany Torta (Tort de Marmura)

Complexitate
redusa
Marvany Torta (Tort de Marmura)

Ingrediente

  • Necesar ptr blaturi :
  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 2 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • jumate cana de nuci taiate sau alune (dupa preferinta )
  • 2 linguri de cacaua
  • Ptr crema avem nevoie de :
  • 250 gr zahar
  • 50 ml apa
  • 50 gr cacaua
  • 5 galbenusuri de oua
  • 3 linguri de zahar
  • 250 gr rama sau unt

Mod de preparare

Se face un blat maro care se coace in forma rotunda, si se coace un blat alb in forma dreptunghiulara.

Pt. blat maro - Albusul de la 6 oua se bate spuma tare .
Galbenusurile se freaca spuma cu 6 linguri de zahar . Se amesteca albusul spuma cu galbenusul frecat si se adauga treptat 6 linguri de faina in care amestecam si cele 2 linguri de cacaua si praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Se amesteca usor pana se omogenizeaza si se toarna intr-o tava de forma rotunda si se da la cuptorul preincalzit unde se coace .


Ptr. blat alb - Se face la fel ca la blatul maro dar nu punem cacaua si coaja de lamaie. In rest e identic metoda de preparare.
Blatul alb se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor.

Crema - 250 gr zahar cu 50 gr cacaua si cu 50 ml de apa se fierbe sirop si se adauga la el asa fierbinte 5 galbenusuri de oua frecate cu 3 linguri de zahar spuma si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune la racit. Cand se raceste adaugam o rama (sau unt ) frecata si amestecam bine .

Blatul maro se taie in 2 si baza se insiropeaza (facultativ), si se unge cu crema. Blatul alb se unge deasupra cu crema si se taie in fasii de cca 3 cm latime ,in lungime si se aplica pe mijlocul blatului maro cu partea unsa inspre interior (sub forma de spirala). Cand se tarmina fasiile albe (sa nu iasa peste baza tort) se unge cu crema deasupra si se aplica palaria tortului. Se poate unge si in exterior cu crema si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia si dupa pofta inimii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Bomboane de casa
4
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Bucataras.RO

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

 Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute