Marvany Torta (Tort de Marmura)

Complexitate
redusa
Marvany Torta (Tort de Marmura)

Ingrediente

  • Necesar ptr blaturi :
  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 2 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • jumate cana de nuci taiate sau alune (dupa preferinta )
  • 2 linguri de cacaua
  • Ptr crema avem nevoie de :
  • 250 gr zahar
  • 50 ml apa
  • 50 gr cacaua
  • 5 galbenusuri de oua
  • 3 linguri de zahar
  • 250 gr rama sau unt

Mod de preparare

Se face un blat maro care se coace in forma rotunda, si se coace un blat alb in forma dreptunghiulara.

Pt. blat maro - Albusul de la 6 oua se bate spuma tare .
Galbenusurile se freaca spuma cu 6 linguri de zahar . Se amesteca albusul spuma cu galbenusul frecat si se adauga treptat 6 linguri de faina in care amestecam si cele 2 linguri de cacaua si praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Se amesteca usor pana se omogenizeaza si se toarna intr-o tava de forma rotunda si se da la cuptorul preincalzit unde se coace .


Ptr. blat alb - Se face la fel ca la blatul maro dar nu punem cacaua si coaja de lamaie. In rest e identic metoda de preparare.
Blatul alb se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor.

Crema - 250 gr zahar cu 50 gr cacaua si cu 50 ml de apa se fierbe sirop si se adauga la el asa fierbinte 5 galbenusuri de oua frecate cu 3 linguri de zahar spuma si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune la racit. Cand se raceste adaugam o rama (sau unt ) frecata si amestecam bine .

Blatul maro se taie in 2 si baza se insiropeaza (facultativ), si se unge cu crema. Blatul alb se unge deasupra cu crema si se taie in fasii de cca 3 cm latime ,in lungime si se aplica pe mijlocul blatului maro cu partea unsa inspre interior (sub forma de spirala). Cand se tarmina fasiile albe (sa nu iasa peste baza tort) se unge cu crema deasupra si se aplica palaria tortului. Se poate unge si in exterior cu crema si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia si dupa pofta inimii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie