La aceasta reteta apare in plus alta cantitate de zahar si lamaia ca sa poata sustine zaharul. Zeama de lamaie ii va conferi o nuanta aparte fata de povirla. Se scot samburii de la prune si pulpa ce rezulta merge direct la ceaun impreuna cu zaharul si zeama de la lamai.
Sunt lasate la odihna pana a doua zi dupa care se pun la fiert. Coaja de la lamai se va curata si va fi taiata in cubulete mici si puse la fiert la ceaun. Se invarte mereu sa nu se prinda da ceaun. Facem proba la fir sa vedem daca soiropul sa legat iar din acel moment inca un sfert de ora la foc domol.
Nucile pisate se pun si ele in ultimul sfert de ora. Fiind gata se da deoparte la rece, se ambaleaza in borcane, se lasa cu gura in jos pana la racirea completa
La micul dejun, ca desert la masa de pranz la budinci la torturi sau prajituri.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieNouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc ușor și rapid și sunt delicioase. Vă invit să încercați...
Cheesecake cu mure si iaurtO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii