La aceasta reteta apare in plus alta cantitate de zahar si lamaia ca sa poata sustine zaharul. Zeama de lamaie ii va conferi o nuanta aparte fata de povirla. Se scot samburii de la prune si pulpa ce rezulta merge direct la ceaun impreuna cu zaharul si zeama de la lamai.
Sunt lasate la odihna pana a doua zi dupa care se pun la fiert. Coaja de la lamai se va curata si va fi taiata in cubulete mici si puse la fiert la ceaun. Se invarte mereu sa nu se prinda da ceaun. Facem proba la fir sa vedem daca soiropul sa legat iar din acel moment inca un sfert de ora la foc domol.
Nucile pisate se pun si ele in ultimul sfert de ora. Fiind gata se da deoparte la rece, se ambaleaza in borcane, se lasa cu gura in jos pana la racirea completa
La micul dejun, ca desert la masa de pranz la budinci la torturi sau prajituri.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii