Magiun de Prune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • prune 10 kg
  • 3,5 kg de zahar
  • lamaie 5 buc
  • miez de nuca 1 kg

Mod de preparare

La aceasta reteta apare in plus alta cantitate de zahar si lamaia ca sa poata sustine zaharul. Zeama de lamaie ii va conferi o nuanta aparte fata de povirla. Se scot samburii de la prune si pulpa ce rezulta merge direct la ceaun impreuna cu zaharul si zeama de la lamai.

Sunt lasate la odihna pana a doua zi dupa care se pun la fiert. Coaja de la lamai se va curata si va fi taiata in cubulete mici si puse la fiert la ceaun. Se invarte mereu sa nu se prinda da ceaun. Facem proba la fir sa vedem daca soiropul sa legat iar din acel moment inca un sfert de ora la foc domol.

Nucile pisate se pun si ele in ultimul sfert de ora. Fiind gata se da deoparte la rece, se ambaleaza in borcane, se lasa cu gura in jos pana la racirea completa
La micul dejun, ca desert la masa de pranz la budinci la torturi sau prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa