Macarons cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Macarons cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • 75 gr faina de migdale;
  • 110 gr zahar pudra;
  • 50 gr zahar tos;
  • 1 varf cutit de sare;
  • 60 gr albus;
  • colorant dupa preferinta;

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita.
Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta, acum este momentul sa punem si colorantul, daca dorim sa obtinem macarons colorati. Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi, adaugand mereu cu paleta de jos in sus.
Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata.
Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons.
Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute.
Stim ca macaronsi sunt buni de introdus la cuptor, atunci cand suprafata lor este complet nelipicioasa.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in tava 10 minute, pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt.
Dupa ce s-au racit se umplu cu crema dupa preferinta.
Pentru o reusita sigura:
Albusurile se lasa la "invechit"o zi, adica separam galbenusul de albus inainte cu o zi de a prepara macarons-ul. Astfel se evapora apa si se usuca mai repede.
Nu este o regula amestecatul de 40-50 ori cum se spune peste tot ... amestecam compozitia astfel incat sa curga ca o panglica lata!
Nu este necesara acea tava speciala de copt macarons. Hartia de copt este mult mai buna si nu se lipesc deloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Tort Paste 2016
Bucataras.RO

Tort Paste 2016

Am incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...

Tort Paste 2016
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute