Macarons cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Macarons cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • 75 gr faina de migdale;
  • 110 gr zahar pudra;
  • 50 gr zahar tos;
  • 1 varf cutit de sare;
  • 60 gr albus;
  • colorant dupa preferinta;

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita.
Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta, acum este momentul sa punem si colorantul, daca dorim sa obtinem macarons colorati. Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi, adaugand mereu cu paleta de jos in sus.
Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata.
Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons.
Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute.
Stim ca macaronsi sunt buni de introdus la cuptor, atunci cand suprafata lor este complet nelipicioasa.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in tava 10 minute, pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt.
Dupa ce s-au racit se umplu cu crema dupa preferinta.
Pentru o reusita sigura:
Albusurile se lasa la "invechit"o zi, adica separam galbenusul de albus inainte cu o zi de a prepara macarons-ul. Astfel se evapora apa si se usuca mai repede.
Nu este o regula amestecatul de 40-50 ori cum se spune peste tot ... amestecam compozitia astfel incat sa curga ca o panglica lata!
Nu este necesara acea tava speciala de copt macarons. Hartia de copt este mult mai buna si nu se lipesc deloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Când eram mică îmi plăceau numai biscuiții cu cacao. Nu știu de ce, probabil mâncasem înainte...

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala