Macarons cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Macarons cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • 75 gr faina de migdale;
  • 110 gr zahar pudra;
  • 50 gr zahar tos;
  • 1 varf cutit de sare;
  • 60 gr albus;
  • colorant dupa preferinta;

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita.
Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta, acum este momentul sa punem si colorantul, daca dorim sa obtinem macarons colorati. Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi, adaugand mereu cu paleta de jos in sus.
Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata.
Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons.
Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute.
Stim ca macaronsi sunt buni de introdus la cuptor, atunci cand suprafata lor este complet nelipicioasa.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in tava 10 minute, pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt.
Dupa ce s-au racit se umplu cu crema dupa preferinta.
Pentru o reusita sigura:
Albusurile se lasa la "invechit"o zi, adica separam galbenusul de albus inainte cu o zi de a prepara macarons-ul. Astfel se evapora apa si se usuca mai repede.
Nu este o regula amestecatul de 40-50 ori cum se spune peste tot ... amestecam compozitia astfel incat sa curga ca o panglica lata!
Nu este necesara acea tava speciala de copt macarons. Hartia de copt este mult mai buna si nu se lipesc deloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa