Din toate ingredientele de la blat, facem un aluat neted, pe care il intindem pe hartie de copt, la dimensiunea tavi in care vom coace. Dam la rece pentru 30 min.
Batem spuma albusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam si galbenusurile, esenta, apoi nuca. Omogenizam bine.
Punem blatul intr-o tava (cu tot cu hartia de copt) si dam la cuptor, la foc potrivit sa se coaca, dar numai pe jumatate, partea de deasupra sa fie putin tare.
Scoatem tava, intindem gemul si punem si crema de nuca.
Dam din nou la cuptor, la foc potrivit 25-30 min.
Cat este calda, se taie dupa preferinte.
Este o prajitura foarte buna cu un pronuntat gust de pricomigdale, se pastreaza in conditii bune cateva zile.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii