Linzer - Prajitura cu crema de nuca

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
200 gr faina
120 gr unt sau margarina
50 gr zahar
2 linguri apa minerala
1 galbenus
1 lingurita bicarbonat de amoniu (amoniac),stins in otet sau zeama de lamiae
Glazura:
100 gr zahar pudra
200 gr nuca macinata
2 galbenusuri
3 albusuri
3-4 linguri gem mai gros
zahar vanilat, esenta de migdale(dar se poate si fara)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Din toate ingredientele de la blat, facem un aluat neted, pe care il intindem pe hartie de copt, la dimensiunea tavi in care vom coace. Dam la rece pentru 30 min.

Batem spuma albusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam si galbenusurile, esenta, apoi nuca. Omogenizam bine.

Punem blatul intr-o tava (cu tot cu hartia de copt) si dam la cuptor, la foc potrivit sa se coaca, dar numai pe jumatate, partea de deasupra sa fie putin tare.

Scoatem tava, intindem gemul si punem si crema de nuca.
Dam din nou la cuptor, la foc potrivit 25-30 min.

Cat este calda, se taie dupa preferinte.

Este o prajitura foarte buna cu un pronuntat gust de pricomigdale, se pastreaza in conditii bune cateva zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Linzer - Prajitura cu crema de nuca" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Linzer - Prajitura cu crema de nuca